Leivoin poikaystävälleni synttäriaamuksi juustokakun suloiseen sydämen muotoiseen minivuokaan. Tein kahvitteluvieraille ison kakun samalla isoon irtopohjavuokaan. Blogistani löytyy sama ohje toistamiseen, mutta siinä on ainekset mitattu yhdelle kakulle. Tähän ohjeeseen olen lisännyt vähän extraa, koska vuokia oli kaksi.
Makea ja täyteläinen kakku teki kauppansa. Synttäriaamuna se maistui täydelliselle shamppanjan kera. Nam.
Tämä juustokakku ei petä koskaan.
pohja:
250 g keksejä, murskattuna ( LU Candi tai Digestive )
3 rkl sokeria
3 rkl sulatettua laktoositonta voita
täyte:
400 g laktoositonta raejuustoa ( huoneen lämpöisenä )
100 g laktoositonta turkkilaista jogurttia
100 g sokeria
2 rkl venhnäjauhoja
1/4 tl suolaa
4 munaa, erikseen
2 dl kermaa
vaniljasokeria
sitruunamehua ja sitruunan raastettua kuorta
päällinen:
lemon curd hilloa
ananaskirsikoita puolitettuina
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja sokeri. Painele keksimurska irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Paista kakkupohjaa uunissa 160 asteessa 10 min.
Vatkaa raejuusto ja jogurtti kuohkeaksi. Lisää joukkoon sokeri, jauhot, suola ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa joukkoon munan keltuaiset, yksi kerrallaan. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto ja juustoseos, lisää vielä sitruunamehu ja vaniljasokeri, sekä valkuaiset. Sekoita tasaiseksi.
Paista juustokakkua uunissa 160 asteessa tunti.
Jäähdytä kakku. Viimeistele kakku ennen tarjoilua valitsemallasi hilloa.
maanantai 19. marraskuuta 2012
Klassinen, upea Kosmos!
Vietimme poikaystäväni syntymäpäiviä mukavalla kaveriporukalla Ravintola Kosmoksessa. Minun edellisestä vierailusta kyseisessä ravintolassa oli pitkä aika, joten en edes muistanut miten mahtavasta paikasta olikaan kyse.
Laadukas.
Klassinen.
Tyylikäs.
Täydellinen.
Loistava palvelu.
Hyvä ruoka.
Erinomainen hinta-laatu suhde.
Arvosana 10.
http://www.kosmos.fi
Laadukas.
Klassinen.
Tyylikäs.
Täydellinen.
Loistava palvelu.
Hyvä ruoka.
Erinomainen hinta-laatu suhde.
Arvosana 10.
http://www.kosmos.fi
maanantai 12. marraskuuta 2012
Tomaattinen linssikeitto
Höh, flunssa iski!
Ihan yllättäen se hiipi ja nyt yritän inkiväärillä, hunajalla ja kuumalla teellä lääkitä itseäni, jotta tauti kaikkoaisi asap.
Kokkaaminen ilman makuaistia ja nenä tukossa on melkoisen haastavaa ;-)
Veikkaan siis että keitto jonka tein, on aika tulinen, koska maistan sen melko hyvin.
Siispä mene pois flunssa, linssikeiton voimalla, mausteilla ja levolla!
1 punasipuli
pieni pala purjoa
2 isoa valkosipulin kynttä
3 porkkanaa
pala tuoretta inkivääriä
n. 2 rkl kookosöljyä
3 rkl tomaattipyrettä
currya
korianterijauhetta
lipstikkaa
valkopippuria
paprikajauhetta
india yellow curry - mausteseosta
suolaa
3 dl punaisia linssejä
kasvisfondia
vettä
tomaattikastiketta, eilen valmiiksi tehtyä ( ohje sunnuntai=pizzapäivä -jutussa )
tomaattipyrettä
100g fetajuustoa
korianteria
persiljaa
sitruunan mehua
Pilko sipuli, purjo, valkosipuli, inkivääri ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasvikset kattilassa, kookosrasvassa.
Lisää mausteet ja anna niiden rauhassa maustua.
Huuhtele linssit.
Kaada kattilaan vesi, lisää fondi ja linssit. Sekoita mukaan tomaattikastike ja hienonnettu fetajuusto.
Anna keiton porista liedellä, miedolla lämmöllä ainakin tunnin.
Mausta soppa lopuksi tuoreella korianterilla ja persiljalla ja purista joukkoon vielä ministi sitruunanmehua.
Ihan yllättäen se hiipi ja nyt yritän inkiväärillä, hunajalla ja kuumalla teellä lääkitä itseäni, jotta tauti kaikkoaisi asap.
Kokkaaminen ilman makuaistia ja nenä tukossa on melkoisen haastavaa ;-)
Veikkaan siis että keitto jonka tein, on aika tulinen, koska maistan sen melko hyvin.
Siispä mene pois flunssa, linssikeiton voimalla, mausteilla ja levolla!
1 punasipuli
pieni pala purjoa
2 isoa valkosipulin kynttä
3 porkkanaa
pala tuoretta inkivääriä
n. 2 rkl kookosöljyä
3 rkl tomaattipyrettä
currya
korianterijauhetta
lipstikkaa
valkopippuria
paprikajauhetta
india yellow curry - mausteseosta
suolaa
3 dl punaisia linssejä
kasvisfondia
vettä
tomaattikastiketta, eilen valmiiksi tehtyä ( ohje sunnuntai=pizzapäivä -jutussa )
tomaattipyrettä
100g fetajuustoa
korianteria
persiljaa
sitruunan mehua
Pilko sipuli, purjo, valkosipuli, inkivääri ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasvikset kattilassa, kookosrasvassa.
Lisää mausteet ja anna niiden rauhassa maustua.
Huuhtele linssit.
Kaada kattilaan vesi, lisää fondi ja linssit. Sekoita mukaan tomaattikastike ja hienonnettu fetajuusto.
Anna keiton porista liedellä, miedolla lämmöllä ainakin tunnin.
Mausta soppa lopuksi tuoreella korianterilla ja persiljalla ja purista joukkoon vielä ministi sitruunanmehua.
sunnuntai 11. marraskuuta 2012
Oi ihana aamu!
Aamut on ihmisen parasta aikaa. Tai ainakin minun :-)
Rakastan viikonlopun rauhallisia aamuja, sitä että on aikaa herätä ihan rauhassa, laittaa hyvä aamiainen ja nauttia siitä hyvässä seurassa mukavan musiikin soidessa taustalla.
Tänä sunnuntaina paistoimme pitkästä aikaa kananmunaa ja pekonia.
Leivän päälle juustoa, salamia, avokadoa, tomaattia ja korianteria.
Kaffecentarista viime viikolla ostettu super hyvä tummapaahtoinen kahvi kruunasi kaiken.
Oi ihana aamu!
Rakastan viikonlopun rauhallisia aamuja, sitä että on aikaa herätä ihan rauhassa, laittaa hyvä aamiainen ja nauttia siitä hyvässä seurassa mukavan musiikin soidessa taustalla.
Tänä sunnuntaina paistoimme pitkästä aikaa kananmunaa ja pekonia.
Leivän päälle juustoa, salamia, avokadoa, tomaattia ja korianteria.
Kaffecentarista viime viikolla ostettu super hyvä tummapaahtoinen kahvi kruunasi kaiken.
Oi ihana aamu!
Sunnuntai = pizzapäivä
Sunnuntai on oikein hyvä pizzapäivä.
Vielä yksi herkkupäivä ja maanantaina taas paluu arkeen ja perusruokaan.
Teen tomaattikastikkeen yleensä aina itse. Pakastan loput kastikkeesta ja hyödynnän sitä johonkin muuhun ruokaan viikolla. Se on kieltämättä aika kätevää. Tämän tavan olen opinut poikaystävältäni ja olen siitä opista erityisen kiitollinen.
Valmiin pizzan päälle laitoin korianteria, minulla on siihen tällähetkellä akuutti himo. Riia sydän korianteri.
Tomaattikastike:
1 tetra tomaattimurskaa
1/2 purjo
1/2 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 iso purkki tomaattipyrettä
purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 1 dl valkoviiniä
tabascoa
paprikajauhetta
mustapippuria
valkopippuria
Keitä kastiketta vähintään puoli tuntia ( mielummin pidempään ) ja hurauta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Pohja:
1 pussi kuivahiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
n. 4-5 dl jauhoja
Täytteet tänään:
salamia
tomaattia
kapriksia
fetajuustoa
juustoraastetta
parmesanraastetta
Vielä yksi herkkupäivä ja maanantaina taas paluu arkeen ja perusruokaan.
Teen tomaattikastikkeen yleensä aina itse. Pakastan loput kastikkeesta ja hyödynnän sitä johonkin muuhun ruokaan viikolla. Se on kieltämättä aika kätevää. Tämän tavan olen opinut poikaystävältäni ja olen siitä opista erityisen kiitollinen.
Valmiin pizzan päälle laitoin korianteria, minulla on siihen tällähetkellä akuutti himo. Riia sydän korianteri.
Tomaattikastike:
1 tetra tomaattimurskaa
1/2 purjo
1/2 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 iso purkki tomaattipyrettä
purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 1 dl valkoviiniä
tabascoa
paprikajauhetta
mustapippuria
valkopippuria
Keitä kastiketta vähintään puoli tuntia ( mielummin pidempään ) ja hurauta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Pohja:
1 pussi kuivahiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
n. 4-5 dl jauhoja
Täytteet tänään:
salamia
tomaattia
kapriksia
fetajuustoa
juustoraastetta
parmesanraastetta
tiistai 6. marraskuuta 2012
Jauhelihaperunavuoka
Sunnuntaina jääkaappiin jäi paistettua jauhelihaa ja tomaattisalsaa. Tänään ostin kaupasta vain perunoita, vähän lisää jauhelihaa ja juustoraastetta.
Helppo kotiruoka syntyi iisisti ja maistui melkein yhtä hyvälle kun koulussa joskus kauan aikaa sitten.
Kyllä, minä olen se tyyppi, joka tykkäsi kouluruoasta. Ja tätä laatikkoa meillä koulussa kutsuttiin bonaksi. Takaisin nuoruusvuosiin siis, hetkeksi. Jos ei muuta, niin ainakin ruoka-ajaksi ;-)
Ihan superhyvää hei!
n. 1 kg perunoita
n. 3 dl laktoositonta maitoa
1 rkl laktoositonta voita
400-500g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
( tomaattisalsan loput - tämä ei varmasti ole pakollinen )
kuivattua ruohosipulia
valkopippuria
paprikajauhetta
suolaa
juustoraastetta + parmesanraastetta
Keitä perunat.
Paista sillävälin jauheliha ja mausta se.
Kaada perunoista keitinvesi pois, vatkaa muusiksi voin ja maidon kera.
Laita jauhelihaseos vuoan pohjalle ja kaada päälle perunamuusi.
Ripottele päälle juustoraastetta ja laita uuniin.
Noin 40min 200 C.
Helppo kotiruoka syntyi iisisti ja maistui melkein yhtä hyvälle kun koulussa joskus kauan aikaa sitten.
Kyllä, minä olen se tyyppi, joka tykkäsi kouluruoasta. Ja tätä laatikkoa meillä koulussa kutsuttiin bonaksi. Takaisin nuoruusvuosiin siis, hetkeksi. Jos ei muuta, niin ainakin ruoka-ajaksi ;-)
Ihan superhyvää hei!
n. 1 kg perunoita
n. 3 dl laktoositonta maitoa
1 rkl laktoositonta voita
400-500g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
( tomaattisalsan loput - tämä ei varmasti ole pakollinen )
kuivattua ruohosipulia
valkopippuria
paprikajauhetta
suolaa
juustoraastetta + parmesanraastetta
Keitä perunat.
Paista sillävälin jauheliha ja mausta se.
Kaada perunoista keitinvesi pois, vatkaa muusiksi voin ja maidon kera.
Laita jauhelihaseos vuoan pohjalle ja kaada päälle perunamuusi.
Ripottele päälle juustoraastetta ja laita uuniin.
Noin 40min 200 C.
maanantai 5. marraskuuta 2012
Napostelua
Sunnuntaina tekee mieli kokata jotain superhyvää.
Ostin viikonloppua varten pitaleipiä ja nachoja, joten vapaapäivän menu rakentui niiden ympärille.
Oikaisin valmiilla kaupan hummuksella, jota vähän parantelin sitruunamehulla, oliiviöljyllä, maldon suolalla ja mustapippurilla.
Loput dipit tein itse ja niillä täytettiin pitaleivät ja syötiin juustolla kuorrutettujen nachojen kera.
Täydellinen sunnuntai!!!
Jogurtti-fetadippi:
2,5 dl laktoositonta turkkilaista jogurttia
n. 50g laktoositonta fetaa
melkein ruukullinen tuotetta minttua
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria
suolaa
tippa vihreää tabascoa
1 tl kokohyvä sinappia
Tomaattisalsa:
1 iso terttutomaatti
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 prk La Costena merkkistä valmista salsaa peltipurkista ( superhyvää, eikä yhtään valmissalsan makuista!! sopivan tulista )
1/2 punasipuli
kourallinen persiljaa
tuoretta korianteria ( ruukussa oli vähän jäljellä joten laitoin kaikki mitä oli )
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria
suolaa
paprikamaustetta
punaista tabascoa
Avokadodippi:
2 avokadoa
1 sitruunan mehu
5-6 kirsikkatomaattia
kourallinen tuoretta tilliä
mustapippuria
valkopippuria
suolaa
vihreää tabascoa
Lisäksi paistettua jauhelihaa, rucolaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja.
Ostin viikonloppua varten pitaleipiä ja nachoja, joten vapaapäivän menu rakentui niiden ympärille.
Oikaisin valmiilla kaupan hummuksella, jota vähän parantelin sitruunamehulla, oliiviöljyllä, maldon suolalla ja mustapippurilla.
Loput dipit tein itse ja niillä täytettiin pitaleivät ja syötiin juustolla kuorrutettujen nachojen kera.
Täydellinen sunnuntai!!!
Jogurtti-fetadippi:
2,5 dl laktoositonta turkkilaista jogurttia
n. 50g laktoositonta fetaa
melkein ruukullinen tuotetta minttua
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria
suolaa
tippa vihreää tabascoa
1 tl kokohyvä sinappia
Tomaattisalsa:
1 iso terttutomaatti
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 prk La Costena merkkistä valmista salsaa peltipurkista ( superhyvää, eikä yhtään valmissalsan makuista!! sopivan tulista )
1/2 punasipuli
kourallinen persiljaa
tuoretta korianteria ( ruukussa oli vähän jäljellä joten laitoin kaikki mitä oli )
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria
suolaa
paprikamaustetta
punaista tabascoa
Avokadodippi:
2 avokadoa
1 sitruunan mehu
5-6 kirsikkatomaattia
kourallinen tuoretta tilliä
mustapippuria
valkopippuria
suolaa
vihreää tabascoa
Lisäksi paistettua jauhelihaa, rucolaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja.
sunnuntai 4. marraskuuta 2012
Täydellistä!
Pieni piipahdus ravintola Ateljé Finnessä ja elämä hymyilee.
Lasi loistavaa shamppanjaa ja hyvät juustot, mitä muuta ihminen tarvitsee? Minä ainakin olen aina onnellinen noista herkuista.
Ja mikä parasta, Finnessä olo on aina kuin kotona, ilmapiiri on vaan niin täydellinen.
Riia sydän Finne.
Lasi loistavaa shamppanjaa ja hyvät juustot, mitä muuta ihminen tarvitsee? Minä ainakin olen aina onnellinen noista herkuista.
Ja mikä parasta, Finnessä olo on aina kuin kotona, ilmapiiri on vaan niin täydellinen.
Riia sydän Finne.
Oi Farang!
Sain synttärilahjaksi lahjakortin ravintola Farangiin ja nyt oli vihdoin aikaa käyttää se ja nautiskella hyvästä seurasta, ruoasta ja viinistä.
Ruoka oli erinomaista ja maut valloittavia.
Menen ehdottomasti toistekin, kun oikea hetki tulee.
Ruoka oli erinomaista ja maut valloittavia.
Menen ehdottomasti toistekin, kun oikea hetki tulee.
perjantai 2. marraskuuta 2012
Uunipossua
Kaupasta tuntuu olevan mahdotonta löytää enää perinteisiä porsaankyljyksiä. Haluaisin siis niitä "vanhanajan" kyljyksiä joissa on luu. Mutta kun ei, kaikki on vaan filettä, palaa tai suikaletta.
Taivuin eilen tähän tylsään tilanteeseen kaupassa, ja ostin possua siltikin, ulkofilepihveinä.
Edullista ja hyvää, mutta en voi valehdella, ei nämä " muka hienommat kyljykset " siltikään vedä vertojaan niille oikeille.
Jos siis löydät kaupasta niitä oikeita, osta ihmeessä ja tee kuorrutus näin, jos et, tämäkin toimii.
800 g porsaan ulkofilepihvejä
kourallinen persiljaa
pieni purjo
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
2 rkl dijon sinappia
2 rkl kokojyvä sinappia
1 rkl turun sinappia
1 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria
valkopippuria
suolaa
savuista paprikajauhetta
tabascoa
olutta
Sivele pihvit molemmin puolin reilusti sinappitahnalla. Aseta ne uunivuokaan vieriviereen. Kaada noin 1 dl olutta possupihvien päälle.
Uuni 180 C, reilu tunti.
Lautasella oli lisukkeena eilen pannulla pikaisesti käytettyjä papuja ja kirsikkatomaatteja. Punaviini maistui myös.
Tänään tein guacamolea, korianterin kera.
Raikkaat maut sopivat hyvin tuhdin uuniruoan kaveriksi.
Taivuin eilen tähän tylsään tilanteeseen kaupassa, ja ostin possua siltikin, ulkofilepihveinä.
Edullista ja hyvää, mutta en voi valehdella, ei nämä " muka hienommat kyljykset " siltikään vedä vertojaan niille oikeille.
Jos siis löydät kaupasta niitä oikeita, osta ihmeessä ja tee kuorrutus näin, jos et, tämäkin toimii.
800 g porsaan ulkofilepihvejä
kourallinen persiljaa
pieni purjo
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
2 rkl dijon sinappia
2 rkl kokojyvä sinappia
1 rkl turun sinappia
1 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria
valkopippuria
suolaa
savuista paprikajauhetta
tabascoa
olutta
Sivele pihvit molemmin puolin reilusti sinappitahnalla. Aseta ne uunivuokaan vieriviereen. Kaada noin 1 dl olutta possupihvien päälle.
Uuni 180 C, reilu tunti.
Lautasella oli lisukkeena eilen pannulla pikaisesti käytettyjä papuja ja kirsikkatomaatteja. Punaviini maistui myös.
Tänään tein guacamolea, korianterin kera.
Raikkaat maut sopivat hyvin tuhdin uuniruoan kaveriksi.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)