Viikonlopun herkkuhetkien jälkeen maanantaina ihan parasta on perus kotiruoka.
Suosikkikeittoni on nykyään siskonmakkarasoppa. Tosin tein sitä itse tänään ihan ensimmäisen kerran, tähän asti olen nauttinut poikaystäväni tekemää soppaa.
Hyvää oli tämäkin keitto, vaikka aiemmin liemi on ollut vahvempi ja jotenkin vielä maukkaampi. Syy saattaa myös johtua siitä, että poikaystäväni on aina lorauttanut liemeen vähän punkkua, mutta tälläkertaa kaikki viininjämät oli juotu, eikä mitään pullonpohjia ollutkaan jäänyt ruoanlaittoon ;-) Joskus näin ;-)
n. 1,5 l vettä
1 lihaliemikuutio
1/2 kasvisliemikuutio
vasikanfondia
mustapippuria
valkopippuria
kuivattua lipstikkaa
kuivattua laventelia
provencen yrttejä
suolaa
soijakastiketta
tomaattipyrettä
laakerinlehtiä
maustepippureita
1 paketti keittojuureksia ( valmis, tuore pakkaus kaupasta, jossa siis porkkanaa, purjoa, lanttua ja palsternakkaa )
4 perunaa
reilusti tuoretta persiljaa
1 paketti siskonmakkaroita
Lautasella keittoa, pala ruisleipää juustolla ja kurkulla, juomana vissyä.
Oikein hyvä maanantaieväs!
maanantai 25. helmikuuta 2013
perjantai 22. helmikuuta 2013
Uuniperuna perjantain iloksi
Koti-ilta.
Lasi punkkua.
Iisiä ruokaa.
Perunaa, lohta ja salaattia.
Hyvää.
Tykkään.
2 rosamunda uuniperunaa foliossa, uuni 200 C n. 1,5h
n. 150g loimulohta
nippu tuoretta tilliä
kourallinen rucolaa
1 suolakurkku
1 sipuli
1/2 purkkia kapriksia
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria
suolaa
väkiviina etikkaa
vihreää tabascoa
Lasi punkkua.
Iisiä ruokaa.
Perunaa, lohta ja salaattia.
Hyvää.
Tykkään.
2 rosamunda uuniperunaa foliossa, uuni 200 C n. 1,5h
n. 150g loimulohta
nippu tuoretta tilliä
kourallinen rucolaa
1 suolakurkku
1 sipuli
1/2 purkkia kapriksia
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria
suolaa
väkiviina etikkaa
vihreää tabascoa
keskiviikko 20. helmikuuta 2013
Aamujeni ilo!
Olen oppinut poikaystävältäni ihanan aamutoimen, joka ilahduttaa aamujani nykyään ihan joka päivä.
Itsepuristettu mehu - ah, se on niin herkkua!
Ostin Claes Olssonilta pienen sähkökäyttöisen sitruspuristemen, joka ei vie tilaa ja on helppo pitää puhtaana. Sen esille ottaminen ei vaadi sen kummempia toimenpiteitä ja mehu valmistuu hetkessä.
Tänään c-vitamiinipommiini pääsi:
1 appelsiini
1 greippi
1 verigreippi
1/2 sitruuna
Lopputulos 2 lasia mehua ja päivä lähti jälleen hyvin käytiin.
Ihania aamuja kaikille, pus!
Itsepuristettu mehu - ah, se on niin herkkua!
Ostin Claes Olssonilta pienen sähkökäyttöisen sitruspuristemen, joka ei vie tilaa ja on helppo pitää puhtaana. Sen esille ottaminen ei vaadi sen kummempia toimenpiteitä ja mehu valmistuu hetkessä.
Tänään c-vitamiinipommiini pääsi:
1 appelsiini
1 greippi
1 verigreippi
1/2 sitruuna
Lopputulos 2 lasia mehua ja päivä lähti jälleen hyvin käytiin.
Ihania aamuja kaikille, pus!
tiistai 19. helmikuuta 2013
Tomaattikanaa
Tänään vapaapäiväni missiona oli tyhjentää jääkaappi kaikista nurkkiin jääneistä purkeista ja yrteistä sun muista pienistä jämistä. Ostin kaupasta vain kanaa ja pärjäsin muuten kaapin antimilla.
Onnistuin!
maustamattomia broilerin fileitä
mustia oliiveja
tomaattikastiketta
juustoraastetta
tomaattikastike valmistui tänään näin:
1 purkki Mutti tomaattimurskaa
1/2 tuubia tomaattipyrettä
oliiviöljyä
2 pientä sipulia
1 iso valkosipulin kynsi
1/2 purkkia karpiksia
reilusti tuoretta persiljaa
mustapippuria
cayennepippuria
bruschetta mausteseosta
suolaa
soijakastiketta
agavesiirappia
Upotin kanafileet tomaattikastikkeeseen uunivuokaan ja lisäsin mustia oliiveja ja juustoraastetta. Ruoka valmistui uunissa 180 asteessa noin 40 min.
Ihan hyvää arkiruokaa ja hyvälle maistui.
Onnistuin!
maustamattomia broilerin fileitä
mustia oliiveja
tomaattikastiketta
juustoraastetta
tomaattikastike valmistui tänään näin:
1 purkki Mutti tomaattimurskaa
1/2 tuubia tomaattipyrettä
oliiviöljyä
2 pientä sipulia
1 iso valkosipulin kynsi
1/2 purkkia karpiksia
reilusti tuoretta persiljaa
mustapippuria
cayennepippuria
bruschetta mausteseosta
suolaa
soijakastiketta
agavesiirappia
Upotin kanafileet tomaattikastikkeeseen uunivuokaan ja lisäsin mustia oliiveja ja juustoraastetta. Ruoka valmistui uunissa 180 asteessa noin 40 min.
Ihan hyvää arkiruokaa ja hyvälle maistui.
maanantai 11. helmikuuta 2013
Ihan pieni iltapala vain
Maanantai-ilta, leffa ja flunssa.
Poikaystävälle rakkaudella tehty iltapala voi olla jotain ihan pientä, kuten pakastimesta löydetyt paahtoleivät, pizzasta jääneet salamisiivut, sekä tomaatti, persilja ja juusto. Ja leivälle sipaisu dijon sinappia.
Lämpimät voileivät ja kuppi teetä; alkuviikon ensi-ilta on oikein hyvä.
Poikaystävälle rakkaudella tehty iltapala voi olla jotain ihan pientä, kuten pakastimesta löydetyt paahtoleivät, pizzasta jääneet salamisiivut, sekä tomaatti, persilja ja juusto. Ja leivälle sipaisu dijon sinappia.
Lämpimät voileivät ja kuppi teetä; alkuviikon ensi-ilta on oikein hyvä.
sunnuntai 10. helmikuuta 2013
Blinejä, blinejä!
Halusin järjestää blini-illan mutta mieleni teki hieman oikaista ja helpottaa juhlien järjestämistä tällä kertaa.
Ostin laktoosittomat blinit ystäväni äidiltä, joka myy muutenkin blinejä ja muita herkkuja eteenpäin ihmisille suoraan ja kauppoihin. Ei harmittanut yhtään vaikken tehnytkään niitä itse, koska blinit olivat super herkullisia!
Kävin siis vaan kaupassa, ostin tarvittavat ruoka-aineet ja valmistin muutamat lisukkeet.
Ja hyvää oli. Sekä ruoka että seura.
Voi että kun juhlat ovat niin ihania!!!
Savuporotahna:
100g poroleikkelettä
1 purkki laktoositonta creme fraichéa
lehtipersiljaa
piparjuuritahnaa
mustapippuria
maldon suolaa
Avokadotahna:
2 avokadoa
1/2 sitruunan mehu
4 kirsikkatomaattia
tilliä
vihreää tabascoa
mustapippuria
maldon suolaa
Lisäksi tarjolla oli kylmäsavulohta, siianmätiä, kirjolohenmätiä, sipulia, suolakurkkua, smetanaa ja hunajaa.
Jälkiruokana maistui kahvi, mansikat, suklaa ja Kanarialta tuliaisina tuotu kookosherkku. Nam!
Ostin laktoosittomat blinit ystäväni äidiltä, joka myy muutenkin blinejä ja muita herkkuja eteenpäin ihmisille suoraan ja kauppoihin. Ei harmittanut yhtään vaikken tehnytkään niitä itse, koska blinit olivat super herkullisia!
Kävin siis vaan kaupassa, ostin tarvittavat ruoka-aineet ja valmistin muutamat lisukkeet.
Ja hyvää oli. Sekä ruoka että seura.
Voi että kun juhlat ovat niin ihania!!!
Savuporotahna:
100g poroleikkelettä
1 purkki laktoositonta creme fraichéa
lehtipersiljaa
piparjuuritahnaa
mustapippuria
maldon suolaa
Avokadotahna:
2 avokadoa
1/2 sitruunan mehu
4 kirsikkatomaattia
tilliä
vihreää tabascoa
mustapippuria
maldon suolaa
Lisäksi tarjolla oli kylmäsavulohta, siianmätiä, kirjolohenmätiä, sipulia, suolakurkkua, smetanaa ja hunajaa.
Jälkiruokana maistui kahvi, mansikat, suklaa ja Kanarialta tuliaisina tuotu kookosherkku. Nam!
maanantai 4. helmikuuta 2013
Eräänlainen Shepherd´s pie
Ystäväni Taru tuli tänään kotiini asentamaan Elisa viihdepakettia, päivittämään tietokonettani ja hoitamaan muita teknisiä hommia, joita en itse oikein osaa.
Vastapalvelukseksi teknisesta työstä teen hänelle aina ruokaa, joten homma toimii näin varsin saumattomasti :-)
Mukana on tietysti myös asennuskoira Pingu, joka sähläsi mukana keittiössä koko ajan kun kokkasin. Mahtavaa.
Koska Taru rakastaa perunaruokia, perus kotiruokaa ja jauhelihaa, päätin tehdä ruoksi eräänlaisen Shepherd´s pien, omilla säädöilläni tietysti.
n.1400 g perunoita
n. 3 dl maitoa
100 g laktoositonta voita
2 kananmunaa
mustapippuria
suolaa
mustaleima emmental juustoraastetta
400g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pieni purkki tomaattipyrettä
1/2 purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja
pieni pala punaista chilipaprikaa
n. 1 dl vettä
mustapippuria
suolaa
soijakastiketta
paprikajauhetta
Vastapalvelukseksi teknisesta työstä teen hänelle aina ruokaa, joten homma toimii näin varsin saumattomasti :-)
Mukana on tietysti myös asennuskoira Pingu, joka sähläsi mukana keittiössä koko ajan kun kokkasin. Mahtavaa.
Koska Taru rakastaa perunaruokia, perus kotiruokaa ja jauhelihaa, päätin tehdä ruoksi eräänlaisen Shepherd´s pien, omilla säädöilläni tietysti.
n.1400 g perunoita
n. 3 dl maitoa
100 g laktoositonta voita
2 kananmunaa
mustapippuria
suolaa
mustaleima emmental juustoraastetta
400g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pieni purkki tomaattipyrettä
1/2 purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja
pieni pala punaista chilipaprikaa
n. 1 dl vettä
mustapippuria
suolaa
soijakastiketta
paprikajauhetta
sunnuntai 3. helmikuuta 2013
Samsara Maspalomas - niin ihana!
Jos ikinä matkustat Kanarialle, mene tähän ravintolaan! Tee pöytävaraus ennakkoon ja ota aikaa syömiseen hyvin. Nautit, lupaan sen!
Minulla oli ilo käydä tässä loistavassa ravintolassa jo toistamiseen ja aion mennä vastaisuudessakin, jos satun eksymään vielä aurinkolomalle Maspalomaksen suuntaan.
Ruoka on hyvää, palvelu jopa hämmentävän loistavaa, paikka hieno, annokset isoja ja hinnat kohtuulliset, sanoisin jopa edulliset.
http://samsara-gc.com/indexe.html
Minulla oli ilo käydä tässä loistavassa ravintolassa jo toistamiseen ja aion mennä vastaisuudessakin, jos satun eksymään vielä aurinkolomalle Maspalomaksen suuntaan.
Ruoka on hyvää, palvelu jopa hämmentävän loistavaa, paikka hieno, annokset isoja ja hinnat kohtuulliset, sanoisin jopa edulliset.
http://samsara-gc.com/indexe.html
Ruispastaa ja bolognesea
En ole vuosiin syönyt pastaa!
Olen siis missannut myös viimeaikojen avokadopasta villityksen ja monta muutakin herkkua varmasti. Jostain syystä kroppani on kertonut minulle, että pasta ei vaan sovi minulle, menen siitä tukkoon ja täysi olo jatkuu päiviä. Siksi kai en ole edes himoinnut sitä erityisemmin.
Pari viikkoa sitten keksin haluta makaroonilaatikkoa. Kaupasta löytyi luomu täysjyväruismakaroonia, joten annoin sille mahdollisuuden. Ruoasta tuli superhyvää ja vatsani ei ollut millänsäkään siitä! Täyskymppi testaus siis.
Tänään haaveissani siinsi lasagne.
Mutta se oli jo vähän liikaa toivottu, koska kaupan laajasta makaroonitarjonnasta ei kuitenkaan löytynyt ruislasagnelevyjä, ainoastaan täyshyvädurumvehnää ja sitä en vaan halunnut. Suunnitelmat siis muuttuivat ja päätin tehdä spagetti bolognesea.
400g paistijauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja
pieni pala punaista chilipaprikaa
1 purkki Mutti tomaattimurskaa
1 dl vettä
vasikanfondia
n. 1,5 dl punaviiniä
mustapippuria
paprikajauhetta
suolaa
soijakastiketta
bruschetta mausteseosta
pari tippaa vihreää tabascoa
luomu 100 % täysjyväruisspagettia
Kastike hautui liedellä noin 45 min. ja maistui ihanan täyteläiselle, mutta sopivan tavalliselle.
Spagetti oli ihan kuin mikä tahansa vehnäversiokin, mutta täyttävämpää ja jotenkin vaan niin paljon parempaa.
Jee!
Olen siis missannut myös viimeaikojen avokadopasta villityksen ja monta muutakin herkkua varmasti. Jostain syystä kroppani on kertonut minulle, että pasta ei vaan sovi minulle, menen siitä tukkoon ja täysi olo jatkuu päiviä. Siksi kai en ole edes himoinnut sitä erityisemmin.
Pari viikkoa sitten keksin haluta makaroonilaatikkoa. Kaupasta löytyi luomu täysjyväruismakaroonia, joten annoin sille mahdollisuuden. Ruoasta tuli superhyvää ja vatsani ei ollut millänsäkään siitä! Täyskymppi testaus siis.
Tänään haaveissani siinsi lasagne.
Mutta se oli jo vähän liikaa toivottu, koska kaupan laajasta makaroonitarjonnasta ei kuitenkaan löytynyt ruislasagnelevyjä, ainoastaan täyshyvädurumvehnää ja sitä en vaan halunnut. Suunnitelmat siis muuttuivat ja päätin tehdä spagetti bolognesea.
400g paistijauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja
pieni pala punaista chilipaprikaa
1 purkki Mutti tomaattimurskaa
1 dl vettä
vasikanfondia
n. 1,5 dl punaviiniä
mustapippuria
paprikajauhetta
suolaa
soijakastiketta
bruschetta mausteseosta
pari tippaa vihreää tabascoa
luomu 100 % täysjyväruisspagettia
Kastike hautui liedellä noin 45 min. ja maistui ihanan täyteläiselle, mutta sopivan tavalliselle.
Spagetti oli ihan kuin mikä tahansa vehnäversiokin, mutta täyttävämpää ja jotenkin vaan niin paljon parempaa.
Jee!
Kanarian herkkuja!
2 viikkoa sitten päätimme ystäväni kanssa ottaa äkkilähdön aurinkoon! Muutama päivä ja sitten me tytöt istuttiinkin jo lentokoneessa, matkalla Kanariansaarille, valohoitoon.
Paras päätös ikinä!! Suosittelen.
Kanarian herkut saivat meidät haluamaan syödä lähes päivittäin samaa ruokaa, tosin aina eri ravintoloissa. Tapas, se oli siis matkamme ruokailun sana.
Herkutelkaa silmillänne! Ah ja nam.
Paras päätös ikinä!! Suosittelen.
Kanarian herkut saivat meidät haluamaan syödä lähes päivittäin samaa ruokaa, tosin aina eri ravintoloissa. Tapas, se oli siis matkamme ruokailun sana.
Herkutelkaa silmillänne! Ah ja nam.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)