Jippiii! Tänään on se päivä kun Vitamix kokeiluni onnistui.
Välillä olen saanut tehtyä ihan ok smoothien, toisina päivinä maku ei ole ollut parhaimmasta päästä.
Kokeilemalla oppii, joten pakko vaan testata ja testata, ja nämä aamut jolloin mehu maistuu smoothiebaarin herkulle, hihkun onnessani ja iloitsen!
Hyvä minä, jee!
luomuporkkanoita
1 appelsiini
1 omena
1/2 verigreipin mehu
1 sitruunan mehu
2 taatelia
n. 8 kpl cashewpähkinöitä
vettä
keskiviikko 30. huhtikuuta 2014
sunnuntai 27. huhtikuuta 2014
Vuokaruoka valmiiksi maanantaille
Näin sunnuntaina on mahtavaa joskus tajuta, että maanantainakin pitäisi syödä jotain ;-)
Melko harvoin sen eteen tekee mitään, mutta miten mukavaa on, kun maanantaina töiden jälkeen kaapissa on valmista ruokaa.
Tänään jääkaapista löytyi mm. lasagnen teosta ylijäänyt juustokastike, joka tuli joko käyttää pois tai heittää viemäristä alas. Pressikassista tullut tonnikalapurkki, loraus kermaa, muutama aurinkokuivattu tomaatti, vähän nuutuneita yrttejä ja rucola oli hyvä myös käyttää pois.
Täydellistä jämäruoan valmistusta!
gluteenitonta makaronia
juustokastiketta ( koskenlaskijasta ja laktoosittomasta maidosta tehtyä )
loraus laktoositonta kermaa
1 prk tonnikalaa öljyssä
kirsikkatomaatteja
kevätsipulin varsia
kesäkurpitsaa
rucolaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
basilikaa
korianteria
mustapippuria
suolaa
Uuni 180 C, noin 40min
Melko harvoin sen eteen tekee mitään, mutta miten mukavaa on, kun maanantaina töiden jälkeen kaapissa on valmista ruokaa.
Tänään jääkaapista löytyi mm. lasagnen teosta ylijäänyt juustokastike, joka tuli joko käyttää pois tai heittää viemäristä alas. Pressikassista tullut tonnikalapurkki, loraus kermaa, muutama aurinkokuivattu tomaatti, vähän nuutuneita yrttejä ja rucola oli hyvä myös käyttää pois.
Täydellistä jämäruoan valmistusta!
gluteenitonta makaronia
juustokastiketta ( koskenlaskijasta ja laktoosittomasta maidosta tehtyä )
loraus laktoositonta kermaa
1 prk tonnikalaa öljyssä
kirsikkatomaatteja
kevätsipulin varsia
kesäkurpitsaa
rucolaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
basilikaa
korianteria
mustapippuria
suolaa
Uuni 180 C, noin 40min
Letut ilman kananmunaa
Sunnuntai on juuri oikea päivä tehdä jälkkäriä.
Tänään oli siis lettupäivä!
Yritän välttää kananmunaa, kun jostain syystä tuntuu kuin se aiheuttasi minulle nyt allergiaa. Kokeilen ainakin hetken, jos kananmunan pois jättäminen tekisi olostani normaalimman.
Jääkaapissa oli avattuna laktoositon kerma joka piti käyttää pois, joten siinäkin oli oiva syy tehdä jälkiruokaa.
Näiden lettujen koostumus oli aika pannukakkumainen, vähän paksumpi ja tosi kuohkea. Maku oli mukavan makea. Tein letut isolla pannulla, mutta pienistä letuista olisi tullut varmasti myös tosi kivannäköisiä.
2 dl laktoositonta kermaa
2 dl vettä
n. 2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 banaani
1/2 dl kookoshiutaleita
Tänään oli siis lettupäivä!
Yritän välttää kananmunaa, kun jostain syystä tuntuu kuin se aiheuttasi minulle nyt allergiaa. Kokeilen ainakin hetken, jos kananmunan pois jättäminen tekisi olostani normaalimman.
Jääkaapissa oli avattuna laktoositon kerma joka piti käyttää pois, joten siinäkin oli oiva syy tehdä jälkiruokaa.
Näiden lettujen koostumus oli aika pannukakkumainen, vähän paksumpi ja tosi kuohkea. Maku oli mukavan makea. Tein letut isolla pannulla, mutta pienistä letuista olisi tullut varmasti myös tosi kivannäköisiä.
2 dl laktoositonta kermaa
2 dl vettä
n. 2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 banaani
1/2 dl kookoshiutaleita
maanantai 21. huhtikuuta 2014
Synttäribrunssi, pääsiäinen ja ystävät - rakastan!
Paras pasha ikinä!
Pasha on ihanaa, mutta usein liian tuhtia omaan makuuni.
Hanna Jensen vinkkasi tästä pashasta blogissaan ja se kuulosti heti niin hyvälle että päätin testata. Tarpeeksi simppeli ohje ja lopputuloksena ihanan hienostunut maku.
Tätä kannattaa kokeilla, pääsiäisen jälkeenkin!
Tässä linkki suoraan alkuperäiseen ohjeeseen. Ohje on kopioitu suoraan Hannalta. Mitään en muuttanut, ohje oli täydellinen juuri sellaisenaan.
http://www.olivialehti.fi/jenseninkiusaus/2010/03/ihana-paasiaispasha/
500 g maitorahkaa
2 kananmunan keltuaista
200 g huoneenlämpöistä voita
200 g sokeria
1/2 dl kermaa vaahdotettuna
mantelijauhetta maun mukaan (pari ruokalusikallista)
1 tl vaniljasokeria
Yhdistä maitorahka ja kananmunan keltuaiset kulhossa. Vaahdota voi ja sokeri toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Yhdistä seokset. Vispaa kermavaahto. Lisää seokseen mantelijauhe ja vaniljasokeri sekä viimeiseksi varovasti kerma. Älä enää vispaa voimakkaasti. Vuoraa pashamuotti tai siivilä tai kahvinkeittimen suodatinosa harsolla ja kaada pashaseosta siihen/niihin. Laita siivilä tai muotti syvän lautasen tai kulhon päälle, jotta neste voi alkaa valua. Anna nesteen valua yön yli jääkaapissa.
Ennen pashan tarjoamista kumoa se varovasti muotista lautaselle.
Hanna Jensen vinkkasi tästä pashasta blogissaan ja se kuulosti heti niin hyvälle että päätin testata. Tarpeeksi simppeli ohje ja lopputuloksena ihanan hienostunut maku.
Tätä kannattaa kokeilla, pääsiäisen jälkeenkin!
Tässä linkki suoraan alkuperäiseen ohjeeseen. Ohje on kopioitu suoraan Hannalta. Mitään en muuttanut, ohje oli täydellinen juuri sellaisenaan.
http://www.olivialehti.fi/jenseninkiusaus/2010/03/ihana-paasiaispasha/
500 g maitorahkaa
2 kananmunan keltuaista
200 g huoneenlämpöistä voita
200 g sokeria
1/2 dl kermaa vaahdotettuna
mantelijauhetta maun mukaan (pari ruokalusikallista)
1 tl vaniljasokeria
Yhdistä maitorahka ja kananmunan keltuaiset kulhossa. Vaahdota voi ja sokeri toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Yhdistä seokset. Vispaa kermavaahto. Lisää seokseen mantelijauhe ja vaniljasokeri sekä viimeiseksi varovasti kerma. Älä enää vispaa voimakkaasti. Vuoraa pashamuotti tai siivilä tai kahvinkeittimen suodatinosa harsolla ja kaada pashaseosta siihen/niihin. Laita siivilä tai muotti syvän lautasen tai kulhon päälle, jotta neste voi alkaa valua. Anna nesteen valua yön yli jääkaapissa.
Ennen pashan tarjoamista kumoa se varovasti muotista lautaselle.
Lemon posset
Jälleen kerran Hesarin ruokatorstai insproi.
Löysin sieltä tämän täydellisen jälkkäriohjeen ja kokeilin. Ja lupaan tehdä toistekin.
Niin helppoa, hyvää ja kaunista!
Tein ohjeen kaksinkertaisena.
Tässä linkki alkuperäiseen ohjeeseen ja ohje suoraan kopioituna sivulta. Se oli niin täydellinen, etten muuttanut mitään.
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/Lemon+posset/a1397631034116
4 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
1 dl vastapuristettua sitruuna- tai limettimehua
Lisäksi:
(korean)minttua ja rouhittua, kevyesti paahdettua macadamiapähkinää
Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu. Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria tai mehua.
Kaada seos laseihin. Peitä tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2½ tuntia.
Koristele mintulla ja pähkinärouheella. Voit halutessasi tarjota possetin kanssa vadelmia tai mustikoita. Myös rapeat keksit sopivat hyvin makulisäksi.
Löysin sieltä tämän täydellisen jälkkäriohjeen ja kokeilin. Ja lupaan tehdä toistekin.
Niin helppoa, hyvää ja kaunista!
Tein ohjeen kaksinkertaisena.
Tässä linkki alkuperäiseen ohjeeseen ja ohje suoraan kopioituna sivulta. Se oli niin täydellinen, etten muuttanut mitään.
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/Lemon+posset/a1397631034116
4 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
1 dl vastapuristettua sitruuna- tai limettimehua
Lisäksi:
(korean)minttua ja rouhittua, kevyesti paahdettua macadamiapähkinää
Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu. Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria tai mehua.
Kaada seos laseihin. Peitä tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2½ tuntia.
Koristele mintulla ja pähkinärouheella. Voit halutessasi tarjota possetin kanssa vadelmia tai mustikoita. Myös rapeat keksit sopivat hyvin makulisäksi.
3 kaalin salaatti
Tein synttäribrunssille vaikka mitä herkkuja! Tässä yksi suosituimmista. Lupasin laittaa ohjeen blogiin pikapuoliin, kysyntä oli meinaan kova.
Kaalitaivas sai ystäväni innostumaan niin, että Pervin kaapi vielä kulhon reunoja myöten ;-) se on hyvä merkki se!
keräkaalia ( luomu )
kukkakaalia
parsakaalia
1 prk laktoositonta kermaviiliä
2 keitettyä kananmunaa
tuoretta tilliä
tuoretta lehtipersiljaa
3 tl dijon sinappia
1 limen mehu
loraus viinietikkaa
mustapippiria
suolaa
Raasta keräkaali juustohöylällä kulhoon, paloittele kukkakaalit ja parsakaalit pieniksi.
Tee kastike. Sekoita kaikki ainekset kermaviiliin ja pilko kananmunat pieniksi sekaan. Sekoita kastike salaattiin, anna maustua ja nauti. Ah!
Kaalitaivas sai ystäväni innostumaan niin, että Pervin kaapi vielä kulhon reunoja myöten ;-) se on hyvä merkki se!
keräkaalia ( luomu )
kukkakaalia
parsakaalia
1 prk laktoositonta kermaviiliä
2 keitettyä kananmunaa
tuoretta tilliä
tuoretta lehtipersiljaa
3 tl dijon sinappia
1 limen mehu
loraus viinietikkaa
mustapippiria
suolaa
Raasta keräkaali juustohöylällä kulhoon, paloittele kukkakaalit ja parsakaalit pieniksi.
Tee kastike. Sekoita kaikki ainekset kermaviiliin ja pilko kananmunat pieniksi sekaan. Sekoita kastike salaattiin, anna maustua ja nauti. Ah!
tiistai 15. huhtikuuta 2014
Aamu alkaa vihreällä
maanantai 14. huhtikuuta 2014
Kotiruoka, paras ruoka
Rakastan tavallista kotiruokaa.
Olen taas luvannut itselleni skarpata ja kokata ihan perus himasafkaa niin, että pari päivää voi syödä samaa ruokaa ja jääkaapissa on aina jotain oikeaa syötävää.
Aika helposti sitä huomaa elävänsä leivällä ja jogurtilla, etenkin iltaisin jos töiden jälkeen iskee väsymys, eikä kokkailu kiinnosta.
Tänään tein vapaapäivän kunniaksi kouluaikojen herkkuruokaani, bonaa.
Siis lihaperunasoselaatikkoa. Täydellistä kotiruokaa. Kurkun ja punajuurten kanssa ruoka oli tänään parasta ikinä
;-)
4 isoa jauhoista perunaa
luomuporkkanoita
laktoositonta maitoa
voita
parmesan raastetta
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tomaattia
tomaattipyrettä
tuoretta basilikaa
valkopippuria
mustapippuria
oreganoa
suolaa
Keitä porkkanat ja perunat. Tee rouhea muusi maidon, juustoraasteen ja voin kera.
Paista jauhelihat, sipulit ja tomaatit pannulla, mausta ja anna hautua.
Lado muusi ja jauhelihaseos kerroksittain uunivuokaan.
Uuni 180 C noin 30 min.
Olen taas luvannut itselleni skarpata ja kokata ihan perus himasafkaa niin, että pari päivää voi syödä samaa ruokaa ja jääkaapissa on aina jotain oikeaa syötävää.
Aika helposti sitä huomaa elävänsä leivällä ja jogurtilla, etenkin iltaisin jos töiden jälkeen iskee väsymys, eikä kokkailu kiinnosta.
Tänään tein vapaapäivän kunniaksi kouluaikojen herkkuruokaani, bonaa.
Siis lihaperunasoselaatikkoa. Täydellistä kotiruokaa. Kurkun ja punajuurten kanssa ruoka oli tänään parasta ikinä
;-)
4 isoa jauhoista perunaa
luomuporkkanoita
laktoositonta maitoa
voita
parmesan raastetta
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tomaattia
tomaattipyrettä
tuoretta basilikaa
valkopippuria
mustapippuria
oreganoa
suolaa
Keitä porkkanat ja perunat. Tee rouhea muusi maidon, juustoraasteen ja voin kera.
Paista jauhelihat, sipulit ja tomaatit pannulla, mausta ja anna hautua.
Lado muusi ja jauhelihaseos kerroksittain uunivuokaan.
Uuni 180 C noin 30 min.
sunnuntai 13. huhtikuuta 2014
Makeaa mahantäydeltä!
Tittididii! Ostin Vitamixin!!!
Nyt testailen sitä innolla, välillä onnistuen, välillä taas huomaan, että seuraavalla kerralla pitänee tehdä toisin ;-)
Aamupala smoothiesta tuli liian paksua, joten huomenna testaan taas eri ohjeella.
Iltapalaherkuksi tein äsken supermakeaa jälkkäriä, jonka ohjeen näin alunperin Hesarin Ruokatorstaissa.
Linkki löytyy tästä:
http://www.hs.fi/ruoka/a1396413254707?jako=678f48349fce019bc71beb635cd54ee7&ref=fb-share
Toinen samankaltainen resepti osui silmääni tänään kun etsin Vitamix ohjeita.
Linkki täällä:
http://www.novelle.fi/makuelamyksia/jugurttijaateloa-ei-voi-vastustaa/
Minun ohjeeni menee näin:
2 kypsää banaania pakastettuna ( siivuina )
2 rkl maapähkinävoita
2 rkl turkkilaista jogurttia
Ensin banaanit blenderiin. Seuraavaksi maapähkinävoi ja lopuksi jogurtti. Jos jälkkäristä haluaisi jäätelömäisemmän, se kannattaisi hetkeksi vielä laittaa pakkaseen.
Me nautimme äkkimakean jälkkärin sellaisenaan, heti samantien!
Nyt testailen sitä innolla, välillä onnistuen, välillä taas huomaan, että seuraavalla kerralla pitänee tehdä toisin ;-)
Aamupala smoothiesta tuli liian paksua, joten huomenna testaan taas eri ohjeella.
Iltapalaherkuksi tein äsken supermakeaa jälkkäriä, jonka ohjeen näin alunperin Hesarin Ruokatorstaissa.
Linkki löytyy tästä:
http://www.hs.fi/ruoka/a1396413254707?jako=678f48349fce019bc71beb635cd54ee7&ref=fb-share
Toinen samankaltainen resepti osui silmääni tänään kun etsin Vitamix ohjeita.
Linkki täällä:
http://www.novelle.fi/makuelamyksia/jugurttijaateloa-ei-voi-vastustaa/
Minun ohjeeni menee näin:
2 kypsää banaania pakastettuna ( siivuina )
2 rkl maapähkinävoita
2 rkl turkkilaista jogurttia
Ensin banaanit blenderiin. Seuraavaksi maapähkinävoi ja lopuksi jogurtti. Jos jälkkäristä haluaisi jäätelömäisemmän, se kannattaisi hetkeksi vielä laittaa pakkaseen.
Me nautimme äkkimakean jälkkärin sellaisenaan, heti samantien!
maanantai 7. huhtikuuta 2014
Vihreä välipalajuoma
Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä vihersmoothien omalla, vanhalla shakerilla.
Hyvin toimi!
Olen kyllä jo tehnyt päätöksen Vitamixin hankinnasta Stockkan Hulluilta päiviltä, mutta tämänpäiväinen oli hyvää harjoitusta tulevaa uutta laitetta varten. Erona ehkä jatkossa tulee olemaan se, että nyt smoothie oli koostumukseltaan vähän rosoisempaa, jatkossa siitä tulee ehkä sileämpää ja helpommin pillilläkin imettävää. Vitamixin tehot ovat sen verran suuremmat kuin oman shakerini nyt, eli siksi näin.
2 kourallista tuoretta pinaattia
2 suurta lehtikaalin lehteä
3 taatelia
1 päärynä
n. 10 tummaa viinirypälettä
tuoretta minttua
1 applesiinin mehu
jääpaloja
Vihreä välipalajuoma maistui vapaapäivän kahvihetkellä ystävän kanssa.
Tumma suklaa ja pakastimesta löytyneet pikkuletut jäisten mustikoiden ja agavesiirapin kera täydensivät herkkuhetken.
Hyvin toimi!
Olen kyllä jo tehnyt päätöksen Vitamixin hankinnasta Stockkan Hulluilta päiviltä, mutta tämänpäiväinen oli hyvää harjoitusta tulevaa uutta laitetta varten. Erona ehkä jatkossa tulee olemaan se, että nyt smoothie oli koostumukseltaan vähän rosoisempaa, jatkossa siitä tulee ehkä sileämpää ja helpommin pillilläkin imettävää. Vitamixin tehot ovat sen verran suuremmat kuin oman shakerini nyt, eli siksi näin.
2 kourallista tuoretta pinaattia
2 suurta lehtikaalin lehteä
3 taatelia
1 päärynä
n. 10 tummaa viinirypälettä
tuoretta minttua
1 applesiinin mehu
jääpaloja
Vihreä välipalajuoma maistui vapaapäivän kahvihetkellä ystävän kanssa.
Tumma suklaa ja pakastimesta löytyneet pikkuletut jäisten mustikoiden ja agavesiirapin kera täydensivät herkkuhetken.
keskiviikko 2. huhtikuuta 2014
Tosi hyvä smoothie! Ja Vitamixin himo.
Himoitsen Vitamixia. Yritän pärjätä vielä omalla, vanhalla, mutta ihan hyvin toimivalla shakerillani… Ainakin jonkin aikaa..
Olen ihastunut Jungle Juice Barin Green Gorilla - vihersmoothieen ja haluaisin nauttia vastaavaa juomaa kotona ja tehdä sitä evääksi töihin ja ja ja … Vitamixilla se onnistuisi niiiiiin helposti.
Tänään tein aamupalaksi omalla koneellani tosi hyvän juoman.
Huomiseksi aion ostaa vihreitä asiota kaupasta ja kokeilla jotain muuta, jos vaikka saisin kehiteltyä oman Riia´s Green Gorilla - juoman ;-)
1,5 dl maustamatonta soijajogurttia
1 appelsiinin mehu
kourallinen pakastekarpaloita
1/2 banaani
5-8 kpl tummia viinirypäleitä
auringonkukansiemeniä
kookoshiutaleita
Olen ihastunut Jungle Juice Barin Green Gorilla - vihersmoothieen ja haluaisin nauttia vastaavaa juomaa kotona ja tehdä sitä evääksi töihin ja ja ja … Vitamixilla se onnistuisi niiiiiin helposti.
Tänään tein aamupalaksi omalla koneellani tosi hyvän juoman.
Huomiseksi aion ostaa vihreitä asiota kaupasta ja kokeilla jotain muuta, jos vaikka saisin kehiteltyä oman Riia´s Green Gorilla - juoman ;-)
1,5 dl maustamatonta soijajogurttia
1 appelsiinin mehu
kourallinen pakastekarpaloita
1/2 banaani
5-8 kpl tummia viinirypäleitä
auringonkukansiemeniä
kookoshiutaleita
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)