

Käyn aina silloin tällöin Lidl:ssä ostoksilla. Viime kerralla mukaan tarttui paketti pakastettua kebab lihaa.
Olen varannut kebabia pakastimeen toisinaan ajatellen sitä viikonlopun mättöruoaksi, mutta tänään torstaina se kelpaa minulle myös.
Paistoin lihan oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Noin viidessä minuutissa jäinen liha oli kypsynyt ja saanut väriä pintaan. Lisäsin pannulle punasipulit, valkosipulin, herkkusienet, oliivit ja soijakastiketta. Kääntelin niitä hetken ja kaadoin sekaan tetrallisen tomaattimurskaa, sitä vihreää ( salsa verdeä siis ), tomaattipyrettä, kirsikkatomaatteja ja mausteita. Annoin hautua puolisen tuntia.
Söin kebabannokseni salaattipedillä. Jos vatsani kestäisi kermaviiliä, söisin sitä ehdottomasti tämän kanssa. Kermaviiliin suosittelen sekoittamaan ystäväni Fiden ohjeen mukaisesti kaksi korkillista Rajamäen väkiviinaetikkaa, suolaa, mustapippuria ja vähän dijon sinappia. Nam. Niin hyvää!
400 g Lidl pakastettua kebablihaa
1 prk valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
1 prk viipaloituja herkkusieniä
n. 10 vihreää oliivia
n. 10 kirsikkatomaattia
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
salsa verdeä
tabascoa
mustapippuria
valkopippuria
soijakastiketta