keskiviikko 18. elokuuta 2010

Iltapalaa ystäville





Sulatin tänään jääkaapin ja pakastimen!
Jihuu! Nyt on se on vihdoin tehty, ja huh, olipas se jotenkin yllättävän työlästä ja aikaa vievää hommaa.

Päätin kutsua ystäviä iltapalalle ja hyödyntää pakkasesta sulaneet ruoat ja jääkaapin antimet iltapala tarjoiluiksi.
Olipas kivaa ja ruoka maistui niin hyvälle!

Plussana vielä se, että jääkaapin ja pakkasen jämäruoista sai oikeasti maistuvaa, herkullista ja terveellistä evästä aikaiseksi eikä mitään tarvinut heittää roskiin.


Lämpimät voileivät

ruisleipää
hampurilais sämpylöitä

levite:
2/3 maustamatonta tuorejuustoa
1/3 margariinia
tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa
sinappia
wasabi tahnaa
lime mehua

parsaa
keltaista paprikaa
tomaattia
sipulia
basilikaa
marinoitua kesäkurpitsaa
fetajuustoa
voimakasta gouda juustoa raastettuna
emmental juustoraastetta


Häränlihaa ja pinaattia salaatti-parsa pedillä

300g härän suikaleita
1 pussi pakastepinaattia
1 sipuli
pinjansiemeniä
oliiviöljyä
seesam öljyä
soijakastiketta
mustapippuria
valkosipuli maustetta

jääsalaattia
rucolaa
1/2 avokado
1 prk valkoista tanko parsaa

kastike:
oliiviöljyä
seesam öljyä
granaattiomena balsamico siirappia
väkiviinaetikkaa
majoneesia
mustapippuria
suolaa

maanantai 16. elokuuta 2010

Basilikakanaa


Operaatio pakastimen tyhjennys käynnistyi än yy tee nyt! Keskiviikon sulatusprojekti vaatii sen, että ruoka on siihen asti kehitettävä niistä aineista joita pakkasen sisältö tarjoaa.
Suikalekanaa siis tänään.

Ruoka maistui ihan hyvälle avokadon kanssa.


300 g hunajamarinoituja kanansuikaleita
2 tomaattia
marinoitua artisokkaa
reilusti tuoretta basilikaa
tomaatti pyrettä
vähän soijakermaa
soijakastiketta
inkivääriä
thai curry maustetta
kurkumaa
korianteria
mustapippuria

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Camembert-prosciutto salaatti


Nopea lounas salaatti valmistui hetkessä hyvistä, yksinkertaisista raaka-aineista.

lehtisalaattia
jääsalaattia
tuoretta basilikaa
sipulia
kurkkua
mini luumutomaatteja
artisokkaa
grillattua kesäkurpitsaa
camembert juustoa
prosciutto ilmakuivattua kinkkua

salaatinkastike:
seesam öljyä
avokado öljyä
väkiviina etikkaa ( ihan vähän )
keltaista sinappia ( amerikkalainen yellow mustard )
dijon sinappia
mustapippuria
suolaa

torstai 5. elokuuta 2010

Piknikkiä.




Taas on takana viikonlopun ihana piknik!
Kesässä ehdottomasti parasta on ulkona syöminen, retkieväät ja hyvä seura.
Tälläkertaa torni täyttyi näistä herkuista:

Retikka-feta salaatti

1/2 retikka
1 prk fetaa
puolikuivattuja tomaatteja
punaista suolaheinää ruukusta
mustapippuria
vadelmaviinietikkaa

Kuorin ja paloittelin retikan, revin sekaan salaatin, lisäsin tomaatit ja murustelin fetan kaiken päälle. Rouhin reilusti mustapippuria myllystä ja kastikkeeksi pirskotin vain vadelmaviinietikkaa.

Papu-aurajuusto-pähkinä salaatti

vihreitä papuja
hasselpähkinöitä
pinjansiemeniä
agave siirappia
seesam öljyä
aura juustoa
mustapippuria
maldon suolaa

Paahdoin pähkinät ja pinjansiemenet ensin kuivalla pannulla.
Kuulotin pavut eri pannulla seesamöljyssä niin, että se kypsyivät ja saivat aavistuksen väriä. Lisäsin joukkoon paahdetut pähkinät ja siemenet ja kaadoin sekaan siirappia. Maustin lopuksi suolalla ja pippurilla. Annoin papu-pähkinä systeemin jäähtyä hetken ja ladoin sen sitten tarjoiluastiaan. Laitoin lopuksi pilkotut aurajuuston palat salaatin päälle.

Tämä ihana makean ja suolaisen makuyhdistelmä kovasti sai kehuja - suosittelen testaamaan!


Sekasalaatti

1 rasia mini luumutomaatteja
1/2 pienestä kukkakaalista
1/2 avokado
1 sipuli
tuoretta basilikaa

avokadoöljyä
oliiviöljyä
siideri viinietikkaa
mustapippuria
maldon suolaa

torstai 22. heinäkuuta 2010

Roger Villan tuparit




Ystäväni ostivat keväällä pikkumökin Lauttasaaresta. Itse en ole yleensä mökkeilejä lainkaan, mutta omaksi ja ystävieni yllätykseksi olen viihtynyt Roger Villassa erinomaisesti.
Ihanat tuparit kesäillassa kruunasivat mökkimenon.

Nämä salaatit saivat kaverikseen Oskun grillaamaa kalaa, makkaraa ja maissia. Kyllä maistui!


Perunasalaatti

uusia perunoita
3 suolakurkkua
sipulinvarsia
1 prk mustia kivettömiä oliiveja
rucolaa
tilliä

kastike:
oliiviöljyä
väkiviinaetikkaa
rakeista sinappia
mustapippuria
suolaa

Keitin perunat, jäähdytin ne ja pilkoin isoiksi paloiksi. Kuutioin suolakurkut, silppusin sipulinvarret, rucolan ja tillin ja heitin ne perunoiden sekaan. Oliivit vielä joukkoon mukaan. Lopuksi sekoitin kirpeän kastikkeen ja valutin päälle.



Pähkinäsalaatti

3 eri salaattia ( lehtisalaattia, romainea, rucolaa )
kurkkua
sipulinvarsia
avokadoöljyä

kurpitsansiemeniä
cashew pähkinöitä
hasselpähkinöitä
agave siirappia
seesam öljyä

Paahdoin siemenet ja pähkinät kuumalla pannulla. Lisäsin joukkoon seesam öljyn ja siirapin. Revin salaatit kulhoon, pilkoin joukkoon kurkun ja sipulinvarret ja ripottelin päälle makean rapeat pähkinät. Kastikkeeksi riitti avokadoöljy.


Pasta-pinaatti salaatti

2 pkt kuviopastaa
2 pussia pakastepinaattia
1 pussi parmesan raastetta
parmesan lastuja koristeeksi
1 rasia kirsikkatomaatteja
1/2 pkr aurinkokuivattuja tomaatteja
tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä


Keitin pastat ja sekoitin joukkoon oliiviöljyä, sulatetun pakastepinaatin ja parmesanin.
Kirsikkatomaatit, aurinkokuivatut tomaatit, basilikan ja mausteet lisäsin salaattiin juuri ennen tarjolle laittoa.

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Kesäsalaatti



Tein päiväretken ystäväni Marfa luokse, ostin kaupasta lounastarvikkeet ja lupasin kokata jotain helppoa ja hyvää meille aikuisille lounaaksi. Lapset nauttivat vesimeloonista ja leivistä hyvällä ruokahalulla :-)

jäävuorisalaattia
vuonankaalia
kirsikkatomaatteja
kurkkua
sipulia ja sipulinvarsia
puolikuivattuja tomaatteja
1 keitetty kukkakaali
homejuustoa
1 pkt hunajamarinoituja kanansuikaleita
3 eilen keitettyä uutta perunaa
basilikaa
rucolaa
currya
mustapippuria
suolaa

Pilkoin salaatit, tomaatit, kurkun ja sipulit. Keitin kukkakaalin.
Paistoin kanat pannulla, lisäsin pannulle perunat, curryn, mustapippuria ja suolaa, sekä lopuksi rucolan ja tuoretta basilikaa.
Asettelin herkut omiksi ryhmiksi salaattipedille.

kastike:
oliiviöljyä
rajamäen väkiviinaetikkaa
sitruunamehua
sinappia
majoneesia
mustapippuria
suolaa

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Pienet piknik herkut





Kamat kasaan ja menoksi! Tässä nopeat ja helpot kesä piknik eväät. Hyvää oli, melkein kaikki meni ja ruoat maistuivat raikkaille. Lisäksi mukana oli leipää, hummusta, juustoja ja Sol olutta. Kyllä kelpasi.

Vihreä pähkinä herkku

1/2 pakettia pinaattia
1 avomaan kurkku
fetaa
cashew pähkinöitä
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Käytin kuumalla oliiviöjytetyllä pannulla pinaatit ja annoin hautua hetken. Maustin pippurilla ja suolalla. Paahdoin kuivalla pannulla pähkinät. Kuorin ja viipaloin kurkun. Ladoin kaikki ainekset päällekkäin, myös fetan, lorotin päälle vielä öljyä ja murskasin pippuria.

Tomaatti-sipuli salaatti

3 keltaista tomaattia
1 sipuli ja sipulinvarsia
tuoretta basilikaa

kastike:
avokadoöljyä
rajamäen kurkku väkiviinaetikkaa
rakeista sinappia
mustapippuria
suolaa

Siivutin tomaatit ja silppusin sipulit. Sekoitin kastikkeen ja kaadoin päälle.

Melonit ja kiiwit pilkoin palloraudalla astiaan ja lorautin päälle Agave siirappia. Jos kaupassa olisi ollut sitruunamelissaa, olisin silpunnut sitä vielä sekaan.
Makea mutta raikas jälkkäri. Toimi myös kivasti juustojen kanssa. Suosittelen!

Seesam-avokado salaatti onkin jo tuttu ennestään blogistani, joten sen ohje löytyy aikaisemmista jutuista.