maanantai 12. syyskuuta 2011

Kurpitsakeitto


Kävin viime viikolla Heinolassa kotiseudulla ja sain tädiltäni ison keltaisen kesäkurpitsan. Hessun omalla pihalla kasvanut kurpitsa päätyi nyt keitoksi. Mukaan soppaan pääsivät jääkaapista löytyneet ruoka-aineet, kauppaan en jaksanut tänään mennä.

Ihan hyvä arkiruokahan tästä tuli! Aika miedon makuinen, mutta basilika antaa keitolle kyllä kivan vivahteen.

1 keltainen kesäkurpitsa
1 sipuli
avokadoöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa
n. 100 g laktoositonta fetaa
1 kasvisliemikuutio
vettä
mustapippuria

Kuullotin kesäkurpitsakuutiot ja pilkotun sipulin avokadoöljyssä kattilassa. Kun kasvikset olivat pehmenneet, lisäsin joukkoon kasvisliemen ja silputun basilikan. Annoin keiton porista noin 20 minuuttia ja lopuksi lisäsin mausteet ja fetan. Soseutin keiton tasaiseksi sauvasekoittimella.

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kylmä avokadokeitto


Tein tätä samettisen pehmeää avokadokeittoa alkuruoaksi rapujuhliin.
Keitto on ihanan täyteläistä, mutta ei liian tuhtia. Olen aina tarjonnut sopan kylmänä, mutta olettaisin sen toimivan hyvin myös lämpimänä. Pitäisikin ehkä testata.

Resepti on suoraan Etiketti lehdestä ja teen sen lähes täysin ohjeen mukaisesti. Sitruunamehua saatoin nyt lorauttaa vähän enemmän ja tälläkertaa lisäsin myös muutaman tipan vihreää tabascoa.

3 suurta kypsää avokadoa
½ sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
suolaa, ripaus sokeria, mustapippuria
1 l kana- tai kasvislientä
(½ dl ranskankermaa)


1. Kuori avokadot, mausta sitruunamehulla, valkosipulilla, suolalla, sokerilla ja pippurilla. Soseuta tasaiseksi.

2. Sekoita joukkoon kana- tai kasvisliemi lämpimänä tai kylmänä. Pyöristä maku halutessasi vielä ranskankermalla.

torstai 8. syyskuuta 2011

Tomaattia, Auraa ja avokadoa



Helppoa ja hyvää.

pisaratomaatteja
1/2 avokado
pala aurajuustoa

kastikkeeksi:
avokadoöljyä
väkiviinaetikkaa
tuoretta basilikaa
maldon sitruunasuolaa
mustapippuria
aavistus wasabia

tiistai 30. elokuuta 2011

Tomaatti-pinaattikeitto


Ensimmäistä kertaa työmatkani ja tiukan duunirupeaman jälkeen päätin kokata jotain, omassa rakkaassa keittiössäni.
Jostain syystä keitot ovat olleet nyt suosikkiruokia jo jonkin aikaa, päätin siis jatkaa samalla linjalla tänäänkin.
Alepan antimista valmistettu fetalla höystetty tomaatti-pinaattikeitto syntyi vauhdilla.

Syön tätä soppaa nyt ainakin pari päivää ja huomenna voin vaikka halutessani/jaksaessani paahtaa keiton päälle kurpitsansiemeniä.

2 tölkkiä Mutti tomaattimurskaa
n. 3 rkl tomaattipyrettä
200 g helmi tomaatteja
150 g pussi pakastepinaattia
1/2 yksikyntisestä valkosipulista
1 sipuli
1 punainen paprika
1 ruukullinen tuoretta basilikaa
n. 100 g laktoositonta fetaa
loraus avokadoöljyä
mustapippuria
maldon suolaa
muutama tippa vihreää tabascoa
n. 1 tl agave siirappia

Kaadoin tomattimurskat yhdessä pyreen ja pakastepinaatin kanssa kattilaan kiehumaan. Pilkoin joukkoon helmitomaatit, sipulin, valkosipulin ja basilikan. Annoin keittoainesten muhia jonkun hetken ja lisäsin sekaan mausteet ja ihan lopuksi fetan. Surautin keiton tasaiseksi sauvasekoittimella.
Soppa maistui oikein hyvälle ruisleipäpalasen kanssa.


lauantai 6. elokuuta 2011

Pieni puraisu Wieniä.









Eilen vietin vapaapäivää Wienissä ja nautin ruosta ja juomasta aurinkoilla terasseilla.
Wien on kaunis, terassit siistejä ja hinnat edulliset.

Söin lounaaksi ihania veneperunoita ja salaatin, kera lasillisen kuivaa rieslingiä - niin hyvää.
Hyvä kahvi ja pieni keksi täydensivät setin.

Illalla en ollut kovin nälkäinen, mutta halusin mennä suosikkiravintolani terassille nauttimaan oluen. Oluen kyytipojaksi tilasin kuitenkin vielä leivät. Täytyy sanoa, että ulkonäkö ei ollut niin hyvä, mutta maku aivan taivaallinen.
Sämpylöiden välistä löytyi persiljapestoa, tilsit juustoa ja paprikasalsaa. Aivan loistava, suolainen herkku oluen seuraksi.

torstai 4. elokuuta 2011

Köln / Sumo









Euroopan matkani ulottui menneellä viikolla myös Kölniin.
Kaupunki osoittautui varsin mukavaksi ja ruokatarjonta erinomaiseksi.

Erityismaininnan saa kyllä ihana japanilainen ravintola Sumo.
Tilaisin listalta jonkun valmiin menun, koska koko seurue teki niin.

Harvemmin olen ollut niin ähky japanilaisesta ruoasta ja niin tyytyväinen myös.
Aivan taivaallista ruokaa.

Kaikkea en jaksanut syödä ja kaikista ruoista en ehtinyt saada kuvaa, kun joku oli jo ehtinyt napsasta parhaimmat palat päältä ;-) Se kertoo varmasti jo myös jotain!

maanantai 1. elokuuta 2011

Matkaeväitä.










Olen pitkällä työmatkalla pitkin Eurooppaa ja tässä vähän makupaloja matkan ruoka-antimista.
Toisaan ruoka on aivan super hyvää ja ihanaa, toisinaan joutuu syömään ankeita huoltoaseman sämpylöitä.