sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Karkkivärejä ja kananmunia!

Nämä hienot kananmunat teki poikaystäväni rapujuhlapöytään, avokadokeiton kaveriksi.



Näin ne syntyi:
1. Keitä kananmunat.
2. Riko kuori.
3. Laita munat muovipussin tai paperin päälle ja maalaa ne karamellivärillä / elintarvikevärillä.
4. Anna värin imeytyä kunnolla.
5. Kuori ja ihastele!

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Ripu-rapu

Rakastan juhlia!

Rakastan niiden järjestämistä; menun suunnittelua, ruoan laittoa, siivoilua, sitä ihanaa puuhastelua ennen vieraiden saapumista ja ennenkaikkea rakkaiden ystävien seuraa, naurua, hyvää ruokaa ja juomaa.




Nämä rapujuhlat olivat niin hyvät, että kuvien ottaminenkin unohtui!


Alkuruoaksi söimme jo perinteisesti avokadokeittoa, pääruoaksi rapuja ja mätiä paahtoleipien kera ja jälkkäriksi lakritsa-vadelma juustokakkua.






Ihanaa, parasta, ah!

tiistai 11. syyskuuta 2012

Takuuvarma Salve

Kun haluat hyvää perusruokaa, reilun annoksen ja hyvän palvelun, mene Salveen.
Taaskaan en päässyt pettymään, päinvastoin.
Tulin Salvesta ulos hymy huulilla ja vatsa täynnä.

Merellinen pyttipannu oli superhyvää suolakurkkujen kera, eikä poikaystäväni tilaama Wallenbergin pihvikään hassummalle näyttänyt tai maistunut!

Ah, niin hyvää!

http://www.ravintolasalve.fi




Pizzaa!

Sunnuntaisin tekee usein jotain herkkua mieli ja omatekoinen pizzaa peittoaa lähiravintoloiden tarjonnat mennen tulleen.
Parina viime viikonloppuna on siis tullut tehtyä pellillinen pizzaa ja nautittua sitä sitten viikollakin lounaaksi tai iltapalaksi teen kanssa.
Nam.
Hyvää herkkua.




pohja:

2 dl kädenlämpöistä vettä
1 pussi kuivahiivaa
n. 5dl jauhoja

Täyteeksi pizzaan on päässyt fetajuusto, tonnikala, tomaatti, parsa, artisokka ja aurinkokuivattu tomaatti.
Oikeastaan mikä vaan kelpaa, kunhan tomaattikastike on omatekoista ja maistuvaa.

Jee, pizza pelastaa :-)


sunnuntai 12. elokuuta 2012

Brunssi on parasta!

Flow lauantai, hyvät ystävät ja brunssi.
Hyvää ruokaa ja juomaa, musiikkia ja kikatusta.
Toimii.



Tarjolla oli:

ruisleipää
karjalanpiirakoita
croissantteja

munavoita herneenversoilla
fetasalaattia
avokadosalaattia
uunitomaatteja
juustoja
meetfurstia

jogurttia
kuivattuja kookoslastuja
pähkinöitä
marjoja

marenkeja
mehuja
kahvia
valkkarisoodaa


torstai 9. elokuuta 2012

Tattisoppa

Koko päivän kestäneet ulkokuvaukset, kamala nälkä, eikä kauheasti mitään jääkaapissa.
Pakastimesta löytyi äidiltä saatuja tatteja, jääkaapista vähän nuukahtaneita sipuleita ja persiljaa. Soijakerman ja Koskenlaskijan juoksin hakemaan lähikaupasta.

Keitto valmistui hetkessä ja maistui taivaalliselle.
Maha täynnä, hyvä olla, kaikki hyvin.


laktoositonta voita
1 uusi sipuli ja sipulin varret
1 pieni punasipuli
1 valkosipulin kynsi
reilusti tatteja
kourallinen persiljaa
2-3 dl vettä
1 dl soijakermaa
1/2 pkt Koskelaskija sulatejuustoa
mustapippuria
valkopippuria
suolaa
kuivattua ruohosipulia

lauantai 4. elokuuta 2012

Tosi kiva Patrona!

Vihdoinkin pääsin testaamaan Annakadun meksikolaisen ravintola Patronan paljon kehuttua ruokaa. Ja tykkäsin.
Tuoreen makuista ja kivanhintaista ruokaa tarjottuna kauniista astioista, ihanan värikkäässä ympäristössä.
Ihan kuin olisin ollut hetken ulkomailla.

Suosittelen lämpimästi!



https://www.facebook.com/PatronaMexicanKitchen?ref=ts