tiistai 28. kesäkuuta 2011

Kesäsalaatti


Nopea kesäsalaatti ei paljoa vaadi. Jääkaapista löytyi juuri sopivat ainekset tähän helppoon ja hyvään herkkuun.
Jälkkäriksi mansikoita ja taas pärjää.
Ihanaa, nautin!

2 keltaista tomaattia
1 kesäsipuli varsineen
1 pieni avokado
fetaa
basilikaa
mustapippuria

kastikkeeksi:
maapähkinäöljyä
väkiviinaetikkaa
1 tl kokojyväsinappia

lauantai 25. kesäkuuta 2011

Suolaista ja makeaa





Piknik kori täyttyy parin viikon kuluttua Turussa rokatessa mm. näillä ihanilla letuilla.
Letut voi paistaa jo edellisenä päivänä, täytteet valmistuu hetkessä. Letturullat kannattaa kääriä voipaperiin ja halkaista kahtia.

Voi, niin ihanan nostalgista; voipaperit ja eväsretket!

Levylautasella soi tänään Elbow. Keikkaa odotellessa...

Suolaiset letut:

5 dl vettä
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl riisijauhoja
suolaa
2 rkl juoksevaa margariinia

Tonnikalatäyte:

1 prk tonnikalaa öljyssä
50 g Kolatun Verneri vuohenmaitojuustoa
1/2 dl Hellmann´s valkosipulimajoneesia
1 korkillinen Rajamäen väkiviinaetikkaa
tilliä
mustapippuria
suolaa

Feta-pinaattitäyte:

1 pussi pakastepinaattia
150g laktoositonta fetaa
2 sipulin vartta pieneksi hakattuna
maldon sitruunasuolaa
maldon suolaa
sitruunapippuria
mustapippuria
valkopippuria
kuivattua korianteria

Tomaatti-avokadotäyte:

1/2 avokado
3 keltaista tomaattia
2 sipulinvartta
kourallinen rucolaa
oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
suolaa

Makeat kookos-limoncello letut

4 dl kookosmaitoa
4 munaa
2 dl riisijauhoja
1 dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita
1/4 dl limoncello likööriä
ripaus suolaa

Banaani-mustikka täyte:

2 kypsää banaania
1/2 dl kookoshiutaleita
1/2 dl laktoositonta kermaa ( vaahdotettuna )
1 dl pakastemustikoita

Raparperi-mansikka täyte:

5 raparperin vartta
6 - 8 mansikkaa
1/2 dl ruokosokeria
loraus agave siirappia

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Shamppanjaa ja vaahtokarkkeja


Kuvittele:
Ruisrock, keikalla Isobel Cambell & Mark Lanegan, lasillinen kylmää shamppanjaa, vaahtokarkkeja ja marenkeja, mansikoita.
AURINKOA!
Tahdon tämän, odotan jo!

Sopivasti suolaista


Kuivaa kylmää valkkaria, graavilohta, suolakurkkua ja tuoretta tilliä. Tähän vielä kaveriksi ruisleipää. Voiko enempää pyytää?
Tämän setin tahdon nauttia toisen festivaalipäivän aamuna :-) Sopivasti suolaista, ihanan perinteistä ja ah - niin hyvää!

Rokkiruokaa jussina


Juhannus on täydellinen aika harjoitella, mitä ruokia Ruissin piknik-koriin pääsee.
Tänään testasin perus hyvää salaattia, joka varmasti toimii Turussakin.

Tänään super bonus etuna, oli että osa salaattiaineksista löytyi äidin kasvimaasta. Ihan täydellistä.

Salaatti valmistui musan tahdissa, fiilistellen jo tulevia festareita. Ja koska vietän tänään juhannusta Heinolassa, musavalinta on takuuvarmaa kotikaupungin kamaa, Apulantaa! Keikkaa odotellessa siis :-)


keräsalaattia
rucolaa
tilliä
2 punasipulia varsineen
2 tomaattia
1/2 kurkku
6-8 retiisiä
8 pientä keitettyä perunaa ( edelliseltä päivältä jääneet )
1/2 Aura juusto palasta
varrellisia kapriksia

torstai 23. kesäkuuta 2011

Aamu alkaa soijajogurtilla.



Aloitan aamuni nykyään melkein aina maustamattomalla soijajogurtilla. Keitän kahvin, katson jääkaappiin ja mietin mitä tekisi mieli laittaa jogurttini sekaan tänään. No, aamurutiinit, ne on aika vahvoja, ainakin minulla :-)

Tänään näin:

n. 2 dl Alpro soijajogurttia
1 persikka
1 kiiwi
n. 6 tuoretta mansikkaa
1 rkl kookoshiutaleita
1 rkl erilaisia siemeniä

Pilkoin hedelmät ja marjat ja laitoin kaikki ainekset shakeriin.
Kahvikin oli valmistunut sillä aikaa, joten ensimmäinen loma-aamuni voi alkaa.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Parasta kesäruokaa


Kevyt kesäruoka on ihan parasta.
Keitettyä kukkakaalia, tomaatti-sipuli-avokado salaattia ja lohta.
Täydellistä!