sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Hima hampurilaisia




Sunnuntaina pitää saada vähän poiketa arjen perus syömisistä ja mässäillä kunnolla. Kutsuin Fiden ja Pervinin katsomaan telkkaria, makoilemaan sohvalle ja syömään. Sunnuntai oleilua ihanien ystävien kanssa, voiko parempaa ollakkaan.

Jauhelihapihvit syntyivät näin. Sekoitin jauhelihaan tomaattikastiketta, sipulia ja valkosipulia, kananmunan, pyrettä, basilikaa, kermaviiliä ja mausteita. Painelin ne pihveiksi pannulle ja paistoin oliiviöljyssä.
Jääkaapista löytyi vielä puolikas munakoiso, viipaloin sen, itketin suolan kanssa, huuhtelin ja paistoin pannulla kypsäksi.
Munakoisovuoasta jäljelle jäi myös tomaatti-basilika kastiketta ja laitoin sitä sekä jauhelihapihveihin että tarjolle hamppareiden kanssa.

jauhelihapihvit:
400 g paisti jauhelihaa
3 reilua rkl tomaatti-basilika kastiketta ( jäi munakoisovuoasta yli )
tomaattipyrettä
1 kananmuna
1 valkosipulin kynsi
1 pieni punasipulia
tuoretta basilikaa
oreganoa
suolaa
valkopippuria

lisukkeeksi:
hampurilais sämpylöitä
reissumiestä
tomaattia
paistettuja munakoisoja
salaattia
rucolaa
cheddar juustoa
sinihome juustoa
kermaviiliä ( mausteeksi 1 tl dijon sinapppia, korkillinen väkiviinaetikkaa, suolaa, salsa verdeä )
tomaatti-basilika kastiketta
majoneesia
ketsuppia
sinappia
salsa verdeä

1 kommentti:

  1. Ihanat purilaiset ja kauhee annoskateus keiton äärellä.

    VastaaPoista