tiistai 1. kesäkuuta 2010

Yrttinen tomaattikeitto


Keitto vai salaatti? Se oli tämän päivän kuuma kysymykseni kaupassa käydessäni.. Pääsyin keittoon. Tomaattikeittoon.

Olen tehnyt vastaavanlaisen sopan blogiini ennenkin, mutta koska huomasin, että pientä poikeavuuttakin löytyy, päätin laittaa tämänpäiväisenkin tänne luettavaksi.

Kaadoin paseeratun tomaatin ja pyreen isoon kattilaan, kiehautin ja keitin miedolla lämmöllä.
Pilkoin paprikat pienen pieniksi kuutioiksi, silppusin yrtit, sipulinvarret sekä valkosipulin, ja heitin kaikki ne kattilaan.
Keittelin keittoa hiljalleen ja lisäsin mausteet ja lopuksi sulatejuuston. Soppa porisi liedellä noin 40min.
Lopuksi suhautin sopan sauvasekoittimella tasaiseksi, ripottelin päälle kurpitsansiemiä ja nautin.

Maku oli tosi pehmeä ja miedon yrttinen.

2 prk paseerattua tomaattia
n. 1 rkl tomaattipyrettä
n. 2 reilua rkl sulatejuustoa
1 pieni punainen paprika
n. 10 kpl kirsikkatomaattia
1 iso valkosipulin kynsi
n. 4-5 sipulin vartta
kourallinen tuoretta basilikaa
puoli kourallista tuoretta sitruunamelissaa
muutama oksa tuoretta oreganoa
mustapippuria
valkopippuria
pari tippaa tabascoa
1 tl agave siirappia
1 tl sokeria
suolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti