keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Omenahillo



Sain kuvauksista muovikassillisen omenoita mukaani ja päätin kokeilla elämäni ensimmäisen kerran tehdä ihan itse omppuhilloa.
Ostin kaupasta tarvikkeita myös kirpeään hillokkeeseen, mutta pääsyin sitten kuitenkin tekemään tämän makean hillon.

Maistoin äsken - todella hyvää, ah!
Tämä voisi toimia vaikka lettujen päällä tai kääretortun täytteenä. Nami.

Omena-inkivääri-sitruuna-kookos hillo

n. 20 kpl pieniä happamia omenoita
1 sitruunan mehu + raastettu kuori
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl kookoshilloa
n. 2 dl kookoshiutaleita
reilusti tuoretta sitruunamelissaa
n. 1,5 dl vettä
n. 1 kg hillosokeria
loraus agave siirappia

Paloittelin omenat pieniksi lohkoiksi ja keitin kattilassa pehmeiksi, veden kera. Lisäsin joukkoon sitruunan mehun ja kuoren, raastetun inkiväärin, kookoshillon -ja hiutaleet sekä sitruunamelissan. Sekoitin ja lisäsin lopuksi vähän vettä ja hillosokerin sekä agave siirapin. Annoin kiehua hiljalleen noin 10 min. Hillo valmistui todella nopeasti. Laitoin osan lasipurkkeihin ja osan pakkaseen rasioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti