tiistai 4. lokakuuta 2011

Pekonilla höystetty sienisoppa


Ystäväni joka ei syö sieniä, oli käynyt sienimetsässä. Sain siis 1/2 muovikassillista suppilovahveroita mökkituliaisina - aivan mahtavaa!

Sienikeitto toimii aina ja sitä voin hyvin syödä vaikka koko loppuviikon.
Pekoni ja voimakas juusto antoivat kivasti makua muuten miedon pehmeälle sienisopalle.

n. 2-3 l suppilovahveroita
juoksevaa Oivariinia
1 iso sipuli
140g pekonikuutioita
suolaa
1 tl valkopippuria
2 tl kuivattua ruohosipulia
1 kasvisliemikuutio
n. 3-4 dl vettä
1 pkt voimakasta Koskenlaskija sulatejuustoa
persiljasilppua

Paistoin sienet, sipulin ja pekonikuutiot pannulla Oivariinissa. Maustin ja siirsin sieniseoksen kattilaan. Lisäsin veden ja kasvisliemikuution, ja annoin keiton porista jonkun aikaa. Lopuksi vielä sulatejuusto ja persilja soppaan. Keitto sai hautua hiljalleen miedolla lämmöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti