keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Tillipestolla kuorrutettua lohta




Valmistan melko harvoin kalaa, mutta nyt ajattelin rohkaistua ja tehdä uunilohta rakkaille ystävilleni.

Tein tehosekoittimessa tillistä pestoa ja päällystin lohen kauniin vihreällä tahnalla.
Lisäsin päälle vielä voimakasta koskenlaskijajuustoa siivuina ja parmesan raastetta.
Kostutin lohen pari päivää vanhalla, jääkaappiin jääneellä rosé skumpalla. Lorautin skumppaa myös vuoan pohjalle.

1300 g kirjolohta
1/2 pakettia mustaa Koskenlaskija sulatejuustoa
parmesan raastetta

Tillipesto:

1 puntti tuoretta tilliä
1 sitruunan mehu
1/2 dl parmesan raastetta
kourallinen hasselpähkinöitä
v. 1 dl auringonkukan siemeniä
1 sitruunan mehu
oliiviöljyä

30 min 200 C
15min 150 C

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti