sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Possua ja juureksia



Päätin tehdä pitkästä aikaa possun kyljyksiä.
Sunnuntaina lähikaupasta ei vaan enää millään meinaa löytää perus kyljyksiä, joissa on luu mukana, on vaan filettä ja muuta muka hienoa hommaa. Minä tykkään tuosta jotenkin vanhanaikaisesta versiosta, josta tulee mahtavasti myös lapsuus mieleen.

Olen tehnyt vastaavanlaista uunipossua ennenkin, mutta joka kerta resepti muuttuu sen mukaan mitä jääkaapista löytyy.
Tälläkertaa näin:

6 porsaan kyljystä

pala lanttua
3 porkkanaa
1 peruna
1/2 punasipuli

sinappikuorrutus:

2-3 rkl Turun sinappia
2-3 rkl kokojyvä sinappia
2-3 rkl dijon sinappia
n. 2 dl tuoretta persiljaa
1/2 dl rypsiöljyä
valkosipulin kynttä
1/2 punasipuli
soijakastiketta
mustapippuria
valkopippuria
kuivattua ruohosipulia
suolaa

Voitelin kyljykset molemmilta puolilta sinappiseoksella ja asetin vuokaan. Lisäsin vuokaan mukaan pilkotut kasvikset.
Uuni 225 C noin 40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti