torstai 3. heinäkuuta 2014

Kaalilaatikko

Uuniruoka on mahtava asia.
Pienet esivalmistelut, ruoka valurautapataan tunniksi tai pariksi, välillä pieni nesteen tarkastus ja ruoka on valmista.
Lisäksi ruokaa tulee tehtyä aina isompi määrä, eli pariksi seuraavaksikin päiväksi on evästä tarjolla.

Äiti muistutti minua muutama päivä sitten varhaiskaalista, kun valittelin ideiden puutetta ruoan valmistuksessa. Täydellinen idea kaalilaatikko olikin, ja voi kun se maistui hyvälle! Tänään se on varmasti vielä parempaa.



400g jauhelihaa
3 uuden sipulin varret ja sipulit
5 pientä porkkanaa
mustapippuria
valkopippuria
maustepippuria
suolaa

1 keskikokoinen kaali
n. 2 dl speltti helmisuurimoita
rypisöljyä
suolaa
sokeria

n. 1 dl fariinisokeria
1 tölkki 1-olutta
vettä

1. Paista jauhelihat pannulla. Lisää sipulit ja porkkanakuutiot. Mausta.
2. Leikkaa kaali rouhean reiluiksi paloiksi, laita ne öljyn kanssa vokkipannulle ja kuullota pehmeäksi. Lisää suola ja sokeri.
3. Laita spelttisuurimot ja fariinisokeri kaalin sekaan, sekoita jauhelihaseos joukkoon, anna kaiken hautua vielä hetken.
4. Voitele valurautapata ja kaada koko komeus sinne. Lisää päälle pilsneri ja tarvittaessa vielä vähän vettä.
5. Anna kaalilaatikon muhia uunissa 2 tuntia, 200 asteessa. Varhaiskaalille riittää varmasti reilu tuntikin, mutta mielestäni maku on aina parempi mitä pidempään se on saanut uunissa olla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti