torstai 23. joulukuuta 2010

Valkoiset pavut


2 tölkkiä suuria valkoisia papuja
oliiviöljyä
valkopippuria
maldon suolaa
tuoretta lehtipersiljaa
2-3 kevät sipulin varsia
n. 1/2 rkl sinapinsiemeniä
n. 1/2 tl dijon sinappia
n. 2 rkl valkoviinietikkaa

Papuja ja tilliä


2 tetraa kidney papuja
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
valkopippuria
maldon suolaa
reilusti tuoretta tilliä

Artisokkaa!


2 prk artisokkaa
avokadoöljyä
maldon suolaa
mustapippuria
pieni pala makeaa chili paprikaa
5-6 kpl miniluumu tomaatteja
kaprista maun mukaan
1/2 sitruunan mehu
tuoretta basilikaa
tuoretta minttua

Joululahjoja


Annoin ystävilleni joululahjaksi tänä vuonna jotain omatekemää.
Marinoin oliiveja, hillosipuleita, artisokkaa ja kidney papuja. Laitoin herkut purkkeihin ja koristelin kauniilla nauhoilla. Kivannäköiset lahjat voi laittaa ruokapöytään sellaisenaan.

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Uunilihapullat


Helppoa ja nopeaa sunnuntai ruokaa salaatin kanssa.

400g naudan paistijauhelihaa
1 muna
n. 2 rkl maustamatonta soyajogurttia
1 rkl tomaattipyrettä
pala aurajuustoa
n. 1 dl emmental juustoraastetta
1 valkosipulin kynsi
ruohosipulia
pala purjoa
tuoretta korianteria
seesaminsiemeniä
valkopippuria
suolaa

Pilkoin yrtit ja muut kasvikset, murustin aurajuuston ja sekoitin kaikki loput ainekset jauhelihan kanssa. Pyörittelin palloiksi ja laitoin uuniin, 225 asteeseen noin 15- 20 minuutiksi.
Nam.

lauantai 4. joulukuuta 2010

Pieniä herkkuja






Mistä on mukava ilta tehty?
Glögistä, punaviinistä, pikku naposteltavista, hyvästä kahvista ja calvadoksesta, tummasta suklaasta ja tietysti hyvästä seurasta. Siitä on mukava ilta tehty :-)

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Pinaattikanaa


Nopea lounas ja aikaa vain hetki valmistaa jotain kuvausten välissä.
Marinoituihin herkkuihin varatut tuoreet yrtit pelastivat eiliset ankeat Alepan ruokaostokset.

300g maustamattomia kanansuikaleita
1 pussi pakastepinaattia
1 prk siivutettuja herkkusieniä
1 tl korma curry paste tahnaa
soijakastiketta
sitruunamehua
bombay potato mix mausteseosta
1 valkosipulin kynsi
ruohosipulia
minttua
pala aurajuustoa
tilkka kookosmaitoa

Paistoin kanasuikaleet ja herkkusienet pannulla ja lisäsin sitten currytahnan, mausteet ja valkosipulin. Annoin maustua hetken ja sekoitin joukkoon sulatetun pinaatin ja tuoreet yrtit. Lopuksi vielä pala auraa ja tilkka kookosmaitoa.