perjantai 10. toukokuuta 2013

Juhlahumua

Helatorstaina oli hyvä hetki kohottaa malja ihanien sukulaisten kanssa ja juhlistaa vielä tasalukuani. Sitten saakin synttärijuhlinta riittää tältä vuodelta. Ensi vuonna sitten vaikka vähän iisimmin...

Kokosin tuttuja ja turvallisia herkkuja noutopöydäksi, jokainen sai syödä mikä parhaalta maistui ja ihan omassa tahdissaan. Tarjosin vieraille perunasalaattia, artisokkasalaattia, tomaatti-kurkkusalaattia, hummusta, marinoituja kidneypapuja, salamia ja ilmakuivattua kinkkua sekä juustoja. Kakut tilasin tälläkertaa Lasipalatsista ja ne maistuivat erityisen makoisalle suolaisten herkkujen jälkeen.

Juhlat on ihania, mutta kuka keksisi tiskikoneen jonne astiat menisivät lennossa, ihan itsestään..?

torstai 2. toukokuuta 2013

Tel Aviv, todellinen ruokataivas!

Työmatka Israeliin, Tel Aviviin poiki työn lisäksi mahtavia makunautintoja ja monia ideoita omaan kokkaukseen. Ruoka oli taivaallista!
Puhtaita, tuoreita makuja, uusia mausteita ja raaka-aineita. Täydellinen aamiainen notkuvine buffetpöytineen merimaisemassa. Kyllä!

Israelilainen keittiö on kulinaristin taivas.
Ihanaa, toivottavasti pääsen toistekin näin mahtavalle makumatkalle!

Paikallisista ruokakaupoista kotikeittiöön shoppasin mausteita, pähkinöitä, hummusta, halvaa ja teetä.


Rakastuin San Franciscoon!

Kahden viikon synttärimatka rakkaan kanssa San Franciscoon tulee olemaan matka jonka muistan aina.
Ihana San Francisco, Nick Caven keikka, shoppailut, hyvät aamiaiset, täydellinen seura.
Road tripillä Big Sur, Carmel, Cambria ja muut lukuisat paikat. Täydelliset maisemat, kaikki.

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.
Riia sydän paras loma.




Mieleenpainuvimmat ravintolakokemukset:
http://sweetwoodruff.ca
http://www.localscornersf.com
http://www.hogsbreathinn.net

Juhlan aika

Järjestimme vappuna suurelle ystäväjoukolle yhdistetyt synttärijuhlat ja vappupirskeet. Vaikka itse saavuin kuvausmatkalta vasta edellisenä yönä, ja poikaystäväni työreissusta aamulla, sain buffapöydän koreaksi jollain ihmeen konstilla.

Vieraat viihtyivät, ruoka maistui ja meno oli mitä parhainta!
Juhlat ovat ihmisen parasta aikaa!



Tarjolla pöydässä oli marinoitua artisokkaa, oliiveja, 3 erilaista hummusta ( Israelin matkan tuliaisia ), viininlehtikääryleitä, leipää, tzatzikia, 2 eri salaattia, juustoa, salamia, pähkinöitä, mansikoita, halvaa ja lisäksi montaa vieraiden tuomaa herkkua.

Suurimmat kehut juhlapöudän antimista sai pähkinöillä höystetty vihreä salaatti.
Tässä siihen resepti, super helppo ja nopea ja ah, niin hyvänmakuinen!

salaatti mix rasia
rucola rasia

hasselpähkinöitä
manteleita
seesaminsiemeniä
agavesiirappia
seesamöljyä

varsiselleriä
chiliä
valkosipulia

1. Laita salaatit tarjoiluastiaan.
2. Paahda pähkinät kuumalla pannulla ja lisää joukkoon agavesiirappi ja seesamöljy. Anna pähkinöiden jäähtyä ja lisää ne viimeisenä salaattiin.
3. Pilko selleri pieniksi siivuiksi, lisää 1 ison valkosipulin kunnen silppu ja sopivasti chiliä. Kuullota nämä pannulla nopeasti oliivilöjyn kera. Lisää salaattiin ja sekoita.

Toinen hitti oli tomaatti-kurkku salaatti, tee se näin:

tomaatteja pieniksi kuutioiksi pilkottuna
kurkkua kuutiona
persiljaa
sitruunamehua
oliiviöljyä
sitruunasuolaa
mustapippuria

Ihana aamu!

Vappupäivän aamuna oli aikaa heräillä pitkään, syödä aamianen sängyssä ja olla vaan.
Jääkaapista löytyi juuri oikeat raaka-aineet lämpimiin patonkeihin, ihan suunnittelematta.
Täydellistä!

1/2 patonki
levitteeksi laktoositonta fetajuustoa ja kokojyväsinappia
meetvurstia
juustoa
tomaattia

patongit uuniin 150 asteeseen noin 10 minuutiksi

uunin jälkeen täytteiksi vielä:
avokadoa
salaattia
persiljaa




keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Salaatilla se nälkä lähtee!

Kokosin vappupäivän salaattiin kaikki edellisen päivän juhlista jääneet Pakastimesta löytynyt naudan sisäfilepala kruunasi kaiken. Nam. Nälkä lähti ja jääkaappi tyhjeni. Kaappiin jäi vain valo ja pala kakkua.

Salaatti mix rasia
2 Tomaattia
Punasipuli
Varsiselleriä
Laktoositon fetajuusto
Naudan sisäfilepala
Persiljaa
Mansikoita

Hauskaa vappupäivän iltaa!

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Raikas pastasalaatti

Ystäväni Taru tuli tänään luokseni suunnittelemaan FAB FOOD:lle uutta logoa! Jihuu!!!
Diili meni siis näin: mulle logo, Tarulle ruokaa.
Toivomuksena oli raikas pastasalaatti. Sellaisen sitten tein. Ja sehän oli oikein hyvää.



gluteenitonta penne pastaa
1 avokado
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
aurinkokuivattuja tomaatteja
artisokan sydämiä
basilikaa
fetajuustoa
mustapippuria

kastike:
oliiviöljyä
väkiviinaetikkaa
kokojyväsinappia
dijon sinappia
majoneesia
sitruunasuolaa
mustapippuria