torstai 17. kesäkuuta 2010

Hätä soppa


Huutava nälkä. Pitkä työpäivä takana, enkä millään jaksanut enää lähteä ulos syömään.
Kaivoin kaapista kaiken mitä keksin laittaa samaan kattilaan.
Aineksista syntyi hätä soppa, ihan hyvänmakuinen, ihme kyllä.
Keittö valmistui hetkessä tähän akuuttiin hätätilaan. Tonnikalan heitin soppaan aivan viimeisenä, ettei se ehtinyt mennä mössöksi.

1 prk kookosmaitoa
n. 2 dl vettä
1/4 limen mehu
1/4 sitruunan mehu
6 kirsikkatomaattia
1 prk tonnikalaa vedessä
tuoretta basilikaa
tuoretta sitruunamelissaa
1 tl vihreää curry tahnaa
yellow curry maustetta
inkivääriä

tiistai 8. kesäkuuta 2010

Hip hei hedelmiä!


Joskus aamiainen / lounas / iltapala voi olla näinkin yksinkertainen!
Hedelmät maistuu melkein paremmille kun ne on leikannut lohkoiksi lautaselle ja nauttii ne samalla kun lukee Hesaria tai hengailee facebookissa ;-)

Tarjolla luumua, banaania, nektariinia, omenaa, mangoa ja kiiwiä. Nam.

lauantai 5. kesäkuuta 2010

Piknik ruokaa






Kesän ensimmäinen piknik ja kori herkkuja pullollaan!
Pullo kuohuvaa ja toinen pullo roseeta kruunaa täydellisen piknik illan.
Ihanaa - kesä!

Olen joskus ostanut ja heittänyt kaapin perukoille tämän täydellisen piknik astian. Onneksi löysin sen!
Annan itselleni täydet pisteet siitä että olen joku alennusmyynneissä laittanut rahani näinkin järkevään asiaan. Tänä kesänä otan tämän kätevän muoviastian super käyttöön!

TOMAATTI-SIPULI-FETA SALAATTI
300g pisaratomaatteja
n. 100g fetaa
4-6 sipulin vartta
tuoretta basilikaa
kourallinen kurpitsan siemeniä
maldon suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
roraus lime mehua

Leikkasin tomaatit siivuiksi, pilkoin sipulin varret, basilikan ja lisäsin öljyn ja limemehun. Paahdoin siemenet kuumalla pannulla. Sekoitin ja lisäsin joukkoon fetan.


MUNAMAJONEESI JA PARSAA
5 keitettyä kananmunaa
2 rkl majoneesia
mustapippuria
suolaa
pari oksaa tuoretta oreganoa
1 lasipurkillinen vaaleaa tankoparsaa

Keitin kananmunat ( n. 7min ) ja hakkasin viilentyneet kanamunat pieneksi silpuksi. Majoneesi ja mausteet sekaan ja sekoitus. Valmista. Herkku maistuu parsan kera.


TONNIKALATAHNA
2 prk tonnikalaa ( toinen prk öljyssä, toinen vedessä )
1 rkl dijon majoneesia ( Hellmans )
1 rkl majoneesia
tuoretta sitruunamelissaa
lime mehua
maldon suolaa
mustapippuria
n. 15 kpl hillosipuleita

Tonnikalat kulhoon, majoneesit, mausteet ja hillosipulit messiin, sekoitus ja that´s it!

tiistai 1. kesäkuuta 2010

Yrttinen tomaattikeitto


Keitto vai salaatti? Se oli tämän päivän kuuma kysymykseni kaupassa käydessäni.. Pääsyin keittoon. Tomaattikeittoon.

Olen tehnyt vastaavanlaisen sopan blogiini ennenkin, mutta koska huomasin, että pientä poikeavuuttakin löytyy, päätin laittaa tämänpäiväisenkin tänne luettavaksi.

Kaadoin paseeratun tomaatin ja pyreen isoon kattilaan, kiehautin ja keitin miedolla lämmöllä.
Pilkoin paprikat pienen pieniksi kuutioiksi, silppusin yrtit, sipulinvarret sekä valkosipulin, ja heitin kaikki ne kattilaan.
Keittelin keittoa hiljalleen ja lisäsin mausteet ja lopuksi sulatejuuston. Soppa porisi liedellä noin 40min.
Lopuksi suhautin sopan sauvasekoittimella tasaiseksi, ripottelin päälle kurpitsansiemiä ja nautin.

Maku oli tosi pehmeä ja miedon yrttinen.

2 prk paseerattua tomaattia
n. 1 rkl tomaattipyrettä
n. 2 reilua rkl sulatejuustoa
1 pieni punainen paprika
n. 10 kpl kirsikkatomaattia
1 iso valkosipulin kynsi
n. 4-5 sipulin vartta
kourallinen tuoretta basilikaa
puoli kourallista tuoretta sitruunamelissaa
muutama oksa tuoretta oreganoa
mustapippuria
valkopippuria
pari tippaa tabascoa
1 tl agave siirappia
1 tl sokeria
suolaa

maanantai 24. toukokuuta 2010

Katkarapulohi



Kyselin kaupassa kalatiskillä niin tyhmiä kysymyksiä, että jouduin jo sanomaan myyjälle, että kyllä mä osaan oikeasti tehdä ruokaa, vaikka ehkä vaikuttaa siltä etten saa kalasta ikinä mitään syötäväksi kelpaavaa aikaan... ;-)

Kala on jostain syystä minulle vaikea ruoka, teen sitä liian harvoin ja en oikein uskalla repäistä tai keksi siihen sopivia uusia makuja.

Tämä katkarapukala valmistui uunissa sillä aikaa kun juorusin puhelimessa ja toisella kädellä valmistin lisukkeeksi guacamolea.
Kala maistui pehmeälle ja sinappipäällyste teki siihen pikantin lisämaun.

Ihan jees siis.

Levitin lohen päälle ohuen kerroksen sinappia. Kaadoin jäiset katkaravut mukaan vuokaan. Leikkasin tillin pieniksi, sipulit renkaiksi ja lisäsin ne kalojen päälle. Rouhin mustapippuria, sirottelin suolaa ja pirskotin päälle limemehua. Viimeistelin kalaruoan hennolla kerroksella parmesania ja kerman tyyppisellä kasvirasva sekoitteella.

175 astetta, 40 min.

n. 500g kirjolohta
rakeista kokojyvä sinappia
180 g pussillinen pakaste katkarapuja
tilli puntti
2 pientä sipulia
parmesan juustoa
limemehua
mustapippuria
suolaa
1 prk keiju kasvirasva sekoitetta

Guacamole


Nykin matka antoi inspiksen ja halun onnistua valmistamaan raikas ja maistuva guacamole.
En ehkä päässyt vielä ihan New Yorkin parhaimman avokadoherkun tasolle, mutta hyvää tästäkin tuli. Sitruunamehua voisi ehkä laittaa vieläkin reilummin, eli ainakin puolen suuren sitruunan verran.




2 kypsää avokadoa
1 valkosipulinkynsi
4-5 pisaratomaattia
kevätsipulin varsi
pieni pala vihreää paprikaa
tuoretta korianteria
sitruunamehua
mustapippuria
valkopippuria
suolaa
tippa tabascoa

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Kookoskanaa



Eilen sateisen golfkierroksen jälkeen nälkä oli huutava. Olin ostanut kanaleikkeitä jääkaappiin valmiiksi, mutta en ollut miettinyt mitä niille teen.

Ruoan tarve oli suuri, joten laitoin vähän kaikkea vuokaan, sekoitin ne ja upotin kanat kookosmaitoon. Heitin ruoan uuniin, menin siksi aikaa kuumaan suihkuun ja simsalabim, ruoka olikin hetkessä valmista!
200 astetta ja noin 45 minuuttia.

Tästä tuli yllätyksekseni todella hyvää.
Aion tehdä tätä varmasti toisenkin kerran ja ehkä tuunata sen mukaan mitä jääkaapista löytyy.



5 kana leikettä
2 pientä sipulia
1 iso valkosipulin kynsi
1/2 pkt aura juustoa
pieni jämäpala viherpippuri koskenlaskija juustoa
1 prk kookosmaitoa
sitruunamehua
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
tuoretta korianteria
currya
inkivääriä
sitruunapippuria
mustapippuria
suolaa