maanantai 27. helmikuuta 2012

Munakoiso-jauheliha-perunavuoka


Säädin vähän perus munakoisovuoka reseptiäni ja laitoin nyt mukaan myös perunaa ja jauhelihaa.
Vaihteeksi näin.

2 munakoisoa
4 perunaa

400g paisti jauhelihaa
2 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 ruukku basilikaa
2 kourallista rucolaa
3-4 kevätsipulin vartta
2 kuivattua chiliä
mustapippuria
maldon suolaa
ruokosokeria
oreganoa
juustoraastetta

Itketin munakoisosiivut suolalla ja huuhtelin veden alla huolellisesti. Kuivasin siivut ja paistoin ne kuumalla pannulla rypsiöljyssä. Siivutin myös perunat ja kuullotin ne lähes kypsiksi pannulla.

Paistoin jauhelihan, lisäsin joukkoon valkosipulin, kevätsipulin ja mausteet. Kaadoin sekaan tomaattimurskat. Hakkasin rucolan ja basilikan pieneksi ja lisäsin sekaan. Annoin jauhelihatomaattihässäkän hautua pannulla reilut puoli tuntia.

Ladoin munakoisot ja perusiivut vuokaan, lisäsin kerroksen jauhelihaa ja ripottelin väliin juustoraastetta. Vuokaan mahtui pari kerrosta ja päällimmäiseksi jätin jauhelihan ja juustoraasteen.

175 C
noin 45min

torstai 23. helmikuuta 2012

Munakas


Kokkailu ei ole oikein pitkään aikaan kiinnostanut minua ja lautasella on ollut lähinnä leipää, puuroa, keittoa tai ravintolaruokaa. Välillä se inspiraatio vaan katoaa ja eiköhän se taas palaile pikkuhiljaa takaisin. Olen siitä oikeastaan aivan varma.

Tänään kuitenkin tekaisin itselleni munakkaan ja se maistuikin pitkästä aikaa tosi hyvälle ja freesille ruoalle.

2 munaa
loraus vettä
mustapippuria
parmesania
1 raaka peruna
kylmäsavuhärkä leikkelettä
3 miniluumutomaattia
rucolaa
kevätsipulia

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Papu-tomaattikeitto


Keitto on täydellistä talviruokaa.
Tänään tomaattikeitto sai seurakseen kidneypapuja ja sopasta tuli ruokaisampi ja myös tuhdimpi maultaan.
Hyvää perusruokaa.
Lautasellinen keittoa ja palanen ruisleipää juustosiivun kera, tykkään.

1 prk Biona luomu kirsikkatomaatteja
1 prk Biona luomu kokonaisia tomaatteja
2 rkl Biona luomu tomaattipyrettä
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1 prk kidney papuja
1 ruukku basilikaa
1/2 punainen paprika
n. 1/2 dl parmesan raastetta
mustapippuria
suolaa
bruschetta mausteseosta ( Apila-piha )
savustettua paprikajauhetta
1 tl ruokosokeria
loraus oliiviöljyä
2 pientä kuivattua chiliä
1 valkosipulin kynsi
2 kevätsipulin vartta

perjantai 3. helmikuuta 2012

Kookospannari




Sairaslomalla saa syödä sitä mitä mieli tekee. Niin.
Jostain syystä ainut mitä tekee mieli, on makeaa. Ruoka ei juurikaan kiinnosta, ainoastaan karkki tai limsa.
Tänään päätin ihan tosi pikaisesti laittaa uuniin pannarin, kun jääkaapista kerta löytyi vielä jotain perusaineksiakin.

Ei muuta kun tummapaahtoinen kahvi porisemaan ja herkuttelemaan pannarilla kookossokerin ja pakastevadelmien kera.
Nami.

1/2 l luomu kookos-riisimaitoa
2 munaa
n. 1/2 dl mantelijauhetta
n. 2,5-3 dl vehnäjauhoja
1 rkl ruokosokeria
1 rkl kookossokeria
ripaus suolaa
loraus oivariini juoksevaa margariinia

225 C 30 min

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

2 x salaatti



Suosikkisalaatti päärynästä muuntui ministi, kun rucola, jota yleensä käytän tässä, näytti kaupassa niin ankealle.
Vaihdoin sen tällä vertaa punamangoldiin ja sekin toimi hyvin.
Oliiviöljyn sijasta lorautinkin nyt macadamiaöljyä, joka on muuten niin hyvää, että sitä voisi nautiskella vaikka sellaisenaan lusikalla ;-)

4 suurta kiinteää päärynää
punamangoldia ( rucolaa )
parmesan lastuja
saksanpähkinöitä
sitruunamehua
macadamiaöljyä
juoksevaa hunajaa
mustapippuria

Perus vihreä salaatti maistui hyvälle, kun tein avokadosta, tillistä ja sitruunamehusta tahnan ja lisäsin sen salaattiin päällimmäiseksi.

salaattia
kirsikkatomaatteja
kurkkua
avokado
tilliä
sitruunamehua
mustapippuria
suolaa

Kana ui siiderissä



Kutsuin lauantai-illaksi ystäviä syömään, katsomaan telkkaria ja höpöttelemään.
Yhdessä syöminen on vaan niin paljon kivempaa ja kavereille kokkaaminen ihan super mukavaa.

Ostin Stockkan luomu osastolta irtomyynnistä, kuivattua omenarouhetta ja sen myötä innostuin kuorruttamaan broilerin rintafileet omppu-corn flakes seoksella.

Tämä ruoka kyllä onnistui nyt ihan tosi hyvin! Aion tehdä tätä uudestaankin, sen verran helppo ja hyvä resepti nyt syntyi.
Vaikka pinta sai hieman liikaa väriä uunissa ja pelkäsin jo että se paloikin pinnasta, niin maku korvasi pienen tumman pinnan.

6 kpl broilerin rintafileitä
1 appelsiini
pullo siideriä
oliiviöljyä

80 g kuivattua omenarouhetta
2-3 dl corn flakesia rouhittuna
n. 1 dl parmesan raastetta
n. 1/2 dl oliiviöljyä
kuivattua ruohosipulia
currya
valkopippuria
basilikaa


Pirskotin vuoan pohjalle oliiviöljyä ja siideriä. Ladoin rintafileet vuokaan ja päällystin ne reilulla kerroksella omppu-maissiseosta. Laitoin appelsiininlohkot mukaan vuokaan ja kaadoin päälle vielä lisää siideriä.
Annoin kanaruoan paistua uunissa 200 asteessa noin 30 min ja laskin lopuksi 10 minuutiksi lämpöä 150 C. Kaadoin vielä loput siiderit tässä vaiheessa vuokaan ettei kana päässyt kuivumaan.

perjantai 27. tammikuuta 2012

Pikaruokaa


Nälkä!
Äkkiä jotain syötävää ja yksi olut.
Ostin eilen hätävaraksi pakkaseen valmiita pizzapohjia ja muut ainekset löytyivät jääkaapista purkeista ja purnukoista ;)

valmispizzapohja
tomaattipyrettä
tomaattitonnikalaa
katkarapuja
jalapenoja
tomaattia
parmesania
juustoraastetta
kuivattua ruohosipulia ja oreganoa
tuoretta basilikaa