perjantai 7. joulukuuta 2012

Pikapiiras

Tänään järjestämme pikkujouluja ja siivoaminen ja ruoanlaitto odottavat. Kaupassa on käyty keskiviikkona ja kaikki on tekemistä vaille valmista.

Sitten, huomiselle tulikin glögikutsu ja jotain makeaa pitäisi saada taiottua viemisiksi.
Onneksi kaupan pakastealtaasta saa nykyään vaikka mitä erilaisia piirakkapohjia, eri muotoisia ja makuisia ja vaikka mitä.
Huh, huokaisin siis helpotuksesta.

Joskus saa ja voi mennä helpoimman kautta ja uskon että maku on silti ihan jees!
Tämän marjapiiraan valmistus vei minulta noin 5 minuuttia ja uunilta noin 30 minuuttia.
Ou jes!




Myllyn Paras makea piirakkataikina ( pyöreä muotoinen! )
1 prk laktoositonta kermaviiliä
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g pakastemarjasekoitusta ( mansikoita, vadelmia ja mustaherukoita )

Uuni 200 C

Paras lounas on salaatti!

Kaikki ruokaostokset ovat poikaystäväni jääkaapissa, mutta onneksi omasta jääkaapistani löytyi jotain jämiä, josta tehdä lounaaksi salaatti, jihuu!
Illalla syödään kunnolla pikkujouluruokaa, joten nyt pitää saada jotain kevyttä murua rinnan alle.


Salaatti, se on vaan ihan paras lounas. Niin, tai keitto.

romainesalaattia
jääsalaattia
kurkkua
tomaattia
aurinkokuivattuja tomaatteja
artisokkaa
morbier juustoa
saksanpähkinöitä

kastike:

öljyt artisokkapurkin pohjalta
väkiviinaetikkaa
kokojyväsinappia
dijon sinappia
majoneesia
mustapippuria
suolaa

maanantai 19. marraskuuta 2012

Juustokakku, paras kakku

Leivoin poikaystävälleni synttäriaamuksi juustokakun suloiseen sydämen muotoiseen minivuokaan. Tein kahvitteluvieraille ison kakun samalla isoon irtopohjavuokaan. Blogistani löytyy sama ohje toistamiseen, mutta siinä on ainekset mitattu yhdelle kakulle. Tähän ohjeeseen olen lisännyt vähän extraa, koska vuokia oli kaksi.

Makea ja täyteläinen kakku teki kauppansa. Synttäriaamuna se maistui täydelliselle shamppanjan kera. Nam.
Tämä juustokakku ei petä koskaan.






pohja:
250 g keksejä, murskattuna ( LU Candi tai Digestive )
3 rkl sokeria
3 rkl sulatettua laktoositonta voita

täyte:
400 g laktoositonta raejuustoa ( huoneen lämpöisenä )
100 g laktoositonta turkkilaista jogurttia
100 g sokeria
2 rkl venhnäjauhoja
1/4 tl suolaa
4 munaa, erikseen
2 dl kermaa
vaniljasokeria
sitruunamehua ja sitruunan raastettua kuorta

päällinen:
lemon curd hilloa
ananaskirsikoita puolitettuina

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja sokeri. Painele keksimurska irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Paista kakkupohjaa uunissa 160 asteessa 10 min.
Vatkaa raejuusto ja jogurtti kuohkeaksi. Lisää joukkoon sokeri, jauhot, suola ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa joukkoon munan keltuaiset, yksi kerrallaan. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto ja juustoseos, lisää vielä sitruunamehu ja vaniljasokeri, sekä valkuaiset. Sekoita tasaiseksi.
Paista juustokakkua uunissa 160 asteessa tunti.
Jäähdytä kakku. Viimeistele kakku ennen tarjoilua valitsemallasi hilloa.

Klassinen, upea Kosmos!

Vietimme poikaystäväni syntymäpäiviä mukavalla kaveriporukalla Ravintola Kosmoksessa. Minun edellisestä vierailusta kyseisessä ravintolassa oli pitkä aika, joten en edes muistanut miten mahtavasta paikasta olikaan kyse.

Laadukas.
Klassinen.
Tyylikäs.
Täydellinen.
Loistava palvelu.
Hyvä ruoka.
Erinomainen hinta-laatu suhde.
Arvosana 10.

http://www.kosmos.fi





maanantai 12. marraskuuta 2012

Tomaattinen linssikeitto

Höh, flunssa iski!
Ihan yllättäen se hiipi ja nyt yritän inkiväärillä, hunajalla ja kuumalla teellä lääkitä itseäni, jotta tauti kaikkoaisi asap.

Kokkaaminen ilman makuaistia ja nenä tukossa on melkoisen haastavaa ;-)
Veikkaan siis että keitto jonka tein, on aika tulinen, koska maistan sen melko hyvin.

Siispä mene pois flunssa, linssikeiton voimalla, mausteilla ja levolla!


1 punasipuli
pieni pala purjoa
2 isoa valkosipulin kynttä
3 porkkanaa
pala tuoretta inkivääriä
n. 2 rkl kookosöljyä

3 rkl tomaattipyrettä
currya
korianterijauhetta
lipstikkaa
valkopippuria
paprikajauhetta
india yellow curry - mausteseosta
suolaa

3 dl punaisia linssejä
kasvisfondia
vettä
tomaattikastiketta, eilen valmiiksi tehtyä ( ohje sunnuntai=pizzapäivä -jutussa )
tomaattipyrettä
100g fetajuustoa

korianteria
persiljaa
sitruunan mehua


Pilko sipuli, purjo, valkosipuli, inkivääri ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasvikset kattilassa, kookosrasvassa.
Lisää mausteet ja anna niiden rauhassa maustua.

Huuhtele linssit.
Kaada kattilaan vesi, lisää fondi ja linssit. Sekoita mukaan tomaattikastike ja hienonnettu fetajuusto.

Anna keiton porista liedellä, miedolla lämmöllä ainakin tunnin.
Mausta soppa lopuksi tuoreella korianterilla ja persiljalla ja purista joukkoon vielä ministi sitruunanmehua.











sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Oi ihana aamu!

Aamut on ihmisen parasta aikaa. Tai ainakin minun :-)
Rakastan viikonlopun rauhallisia aamuja, sitä että on aikaa herätä ihan rauhassa, laittaa hyvä aamiainen ja nauttia siitä hyvässä seurassa mukavan musiikin soidessa taustalla.


Tänä sunnuntaina paistoimme pitkästä aikaa kananmunaa ja pekonia.
Leivän päälle juustoa, salamia, avokadoa, tomaattia ja korianteria.
Kaffecentarista viime viikolla ostettu super hyvä tummapaahtoinen kahvi kruunasi kaiken.

Oi ihana aamu!

Sunnuntai = pizzapäivä

Sunnuntai on oikein hyvä pizzapäivä.
Vielä yksi herkkupäivä ja maanantaina taas paluu arkeen ja perusruokaan.

Teen tomaattikastikkeen yleensä aina itse. Pakastan loput kastikkeesta ja hyödynnän sitä johonkin muuhun ruokaan viikolla. Se on kieltämättä aika kätevää. Tämän tavan olen opinut poikaystävältäni ja olen siitä opista erityisen kiitollinen.

Valmiin pizzan päälle laitoin korianteria, minulla on siihen tällähetkellä akuutti himo. Riia sydän korianteri.


Tomaattikastike:
1 tetra tomaattimurskaa
1/2 purjo
1/2 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 iso purkki tomaattipyrettä
purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 1 dl valkoviiniä
tabascoa
paprikajauhetta
mustapippuria
valkopippuria

Keitä kastiketta vähintään puoli tuntia ( mielummin pidempään ) ja hurauta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Pohja:
1 pussi kuivahiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
n. 4-5 dl jauhoja

Täytteet tänään:
salamia
tomaattia
kapriksia
fetajuustoa
juustoraastetta
parmesanraastetta