maanantai 19. marraskuuta 2012

Juustokakku, paras kakku

Leivoin poikaystävälleni synttäriaamuksi juustokakun suloiseen sydämen muotoiseen minivuokaan. Tein kahvitteluvieraille ison kakun samalla isoon irtopohjavuokaan. Blogistani löytyy sama ohje toistamiseen, mutta siinä on ainekset mitattu yhdelle kakulle. Tähän ohjeeseen olen lisännyt vähän extraa, koska vuokia oli kaksi.

Makea ja täyteläinen kakku teki kauppansa. Synttäriaamuna se maistui täydelliselle shamppanjan kera. Nam.
Tämä juustokakku ei petä koskaan.






pohja:
250 g keksejä, murskattuna ( LU Candi tai Digestive )
3 rkl sokeria
3 rkl sulatettua laktoositonta voita

täyte:
400 g laktoositonta raejuustoa ( huoneen lämpöisenä )
100 g laktoositonta turkkilaista jogurttia
100 g sokeria
2 rkl venhnäjauhoja
1/4 tl suolaa
4 munaa, erikseen
2 dl kermaa
vaniljasokeria
sitruunamehua ja sitruunan raastettua kuorta

päällinen:
lemon curd hilloa
ananaskirsikoita puolitettuina

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja sokeri. Painele keksimurska irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Paista kakkupohjaa uunissa 160 asteessa 10 min.
Vatkaa raejuusto ja jogurtti kuohkeaksi. Lisää joukkoon sokeri, jauhot, suola ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa joukkoon munan keltuaiset, yksi kerrallaan. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto ja juustoseos, lisää vielä sitruunamehu ja vaniljasokeri, sekä valkuaiset. Sekoita tasaiseksi.
Paista juustokakkua uunissa 160 asteessa tunti.
Jäähdytä kakku. Viimeistele kakku ennen tarjoilua valitsemallasi hilloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti