sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Sunnuntaisalaatti


Sunnuntain kävelylenkin kruunasi käynti Herkussa. Nälkäisenä kannattaa mennä siis Stockkalle :-)
Tänään ruokamieliteko perustui raikkauteen ja puhtaisiin makuihin.
Täydellinen maailman isoin salaatti maistui kirpeälle kastikkeelle ja tuoreille vihanneksille.
Maha täynnä ja hyvä mieli, nyt on mukava taas jatkaa sunnuntai relailua.

Tein tonnikalasta tahnan ja sekoitin siihen kaikki alla mainitut ainekset. Annoin sen maustua sen aikaa kun muu salaatti valmistui.
Pilkoin ja paloittelin. Kuullotin sokeriherneet ja kurpitsansiemenet pannulla oliiviöljyssä ja pirskotin sekaan reilusti sitruunamehua.
Rakensin salaatin isoille lautasille annoksiksi ja kutsuin ystäväni Fiden syömään.


tuunattu tonnikala:
2 prk tonnikalaa öljyssä
majoneesia
tuoretta tilliä
kapriksia
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
wasabitahnaa

salaattiainekset:
jäävuorisalaattia
vuonankaalia
oranssia paprikaa
retiisiä
kurkkua
pisara tomaatteja
sokeriherneitä
kurpitsansiemeniä
avokadoa
puolikuivattuja tomaatteja
fetaa
hummusta

vinegrette:
oliiviöljyä
rajamäen väkiviinaetikkaa
omenaviinietikkaa
sitruunamehua
salsa verdeä
dijon sinappia
suolaa
mustapippuria

1 kommentti:

  1. Tervehdyttävä ja todella herkullinen salaatti. Suosittelen lämpimästi nimenomaan poistamaan sunnuntaisia väsymystiloja ;)

    VastaaPoista