tiistai 18. toukokuuta 2010

Possun kyljykset pinaatti hunnussa




Alepan ruokavalikoima ei koskaan ole kovin inspiroiva.. No, kauppareissu suuntautui kuitenkin lähinurkille ja oli tyydyttävä siihen mitä vähäinen liha/kala/kanahylly tarjosi.

Ostin pitkästä aikaa porsaankyljyksiä. Ja sulatejuustoa. Ja herkkusieniä purkissa ;-)

Jääkaapista löytyi vielä tuoretta pinaattia. Keksin tehdä kyljysten päälle pinaatista tahnan ja testata toimisiko se paremmin tai edes yhtä hyvin kuin aiemmin tekemäni sinappihuntu.

Silppusin pinaatin, basilikan ja kevätsipulin pieniksi. Laitoin vihreät herkut kulhoon ja kaadoin päälle oliiviöljyä. Lisäsin joukkoon valkosipulin, sulatejuuston, parmesanin, sinapit ja mausteet. Sekoitin ainekset tahnaksi ja levitin vuokaan asetettujen possunkyljysten päälle.
Lisäsin vuokaan vielä purkillisen herkkusieniä ja vähän hillosipuleita.

Laitoin vuoan uuniin kävelylenkin ajaksi.
Ruoka valmistui 200 asteessa tunnissa. Ehkä 50 minuuttiakin olisi riittänyt, tai 175 astetta ja tunti. Lihasta ei tullut kuivaa nytkään, mutta uskon että se olisi ollut vielä mehukkaampaa, jos olisi ollut uunissa matalammalla lämmöllä.

Ruoka maistui miedolle, mutta hyvälle. Parmesanin ja pinaatin liitto vaan kertakaikkiaan toimii, kerrasta toiseen.
Tämä tahna maistuisi ehkä vielä paremmalta kanan rintafileiden päällä, mutta teki se kauppansa possunkin kera.

tahna:
2 kourallista tuoretta pinaattia
tuoretta basilikaa
2 kevätsipulinvartta
n.50 g sulatejuustoa
n. 1/2 dl parmesan juustoraastetta
oliiviöljyä
1 rkl turun sinappia
1 rkl dijon sinappia
1/2 yksikyntisestä valkosipulista
valkopippuria
suolaa

3 kpl porsaan kyljystä
1 iso purkki herkkusieniä
hillosipuleita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti