torstai 22. syyskuuta 2011

Bataattikeitto


Sadepäivään sopii taas soppa.
En ole koskaan aiemmin tehnyt bataattikeittoa, joten päätin kokeilla. Jotenkin bataatin makea maku houkutteli testaamaan sitä nyt.

1 iso bataatti
1 kesäkurpitsa
3 isoa porkkanaa
n. 1 dl silputtua kevätsipulia
lehtipersiljaa
vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2 pakettia mustaa koskenlaskija sulatejuustoa
mustapippuria
suolaa
saksanpähkinäöljyä

Pilkoin bataatin, kesäkurpitsan ja porkkanat kuutioiksi ja laitoin kiehumaan kattilaan veden ja kasvisliemikuution kera. Maustin keiton kevätsipulilla ja lehtipersiljalla, sekä pippurilla ja suolalla. Lorautin sekaan vielä tilkan saksanpähkinäöljyä ja lisäsin juustokuutiot soppaan. Soseutin keiton sauvasekoittimella ja nautin ruisleipäviipaleen ja voin kera.

Ihanaa syksyruokaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti