lauantai 24. syyskuuta 2011

Omena-pähkinäpiiras



Löysin netistä iisin omppupiirakan ohjeen ja muuntelin sitä hieman omanlaisekseni.
Huomaan, että leivonnassa minulle tärkeää on helppous ja ettei kauheasti tarvitse vatkata ja sekoitella taikinoita erikseen. Tämä ohje oli tosiaankin nopea, ei mennyt kun hetki kun piiras oli jo uunissa.
Tällainen leivonta sopii minulle!

Ja hei, ihan super hyvää vaniljajätskin kanssa!
Tällä taikinalla taidan kokeilla myös puolukkapiirasta ihan pian. Toimii!

200g laktoositonta margariinia
1 1/5 dl sokeria
3 dl luomu vehnäjauhoja
1 muna
0,75 dl laktoositonta maitoa
1 dl kookoshiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 omenaa
kourallinen hasselpähkinöitä
kanelia
agave siirappia

1. Sulata rasva ja sekoita se kulhossa sokerin kanssa.
2. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).
3. Lisää joukkoon muna, maito, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kookoshiutaleet. Sekoita puulusikalla tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla aika löysää.
4. Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja lisää päälle omenasiivut.
5. Ripottele päälle rouhitut hasselpähkinät, kanelia ja valuta lopuksi piiraan päälle agavesiirappia.
6. 200 C / 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti