maanantai 25. kesäkuuta 2012

Tomaatteja, tomaatteja!

Sain tänään ystävältäni Jannalta maailman ihanimman, helpoimman ja maistuvimman tomaattireseptin.
Päätin kokeilla heti, koska ensimmäinen oikea lomapäivä oli sateinen ja puuhastelin kotona. Kerrankin oli aikaa antaa ruoan muhia uunissa tuntikausia.

5 rasiaa miniluumutomaatteja
n. 1/2 dl oliiviöljyä
2 tl ruokosokeria
2 tl maldon suolaa
( yrttejä, valkosipulia tms. )

Huuhtele tomaatit ja leikkaa puoliksi. Sekoita oliiviöljy, suola ja sokeri. Laita tomaatit uunipellille 80 C lämpöön vähintään neljäksi tunniksi.
Valmis!

Supermakeat tomskut ovat valmiita heti syötäviksi.
Reilusta määrästä laitoin osan tiiviisiin purkkeihin ja kaadoin päälle vielä lisää oliiviöljyä.

Ajattelin herkutella näillä ainakin leivän välissä, omeletin täytteenä, salaatissa ja vaikka missä.

Näitä kelpaisi laittaa parin viikon kuluttua Ruisrockin piknik koriin. Jes, taidankin tehdä valmiiksi kolmioleipiä täytteinään näitä puolikuivattuja tomaatteja, juustoa,avokadoa ja ja ja.........
NAM!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti