Minusta on tulossa mummo?
No ei ehkä ihan, mutta ainakin perinteinen kotiruoka kiinnostaa yhä enemmän ja enemmän.
Kätevä emäntä haudutti 4 tuntia karjalanpaistia uunissa, tarjosi ylpeänä pataruokaa poikaystävälleen ja muisti samalla hetkellä unohtaneensa ruoasta suolan! Iiiik!
No, ei hätää, sormisuolapurkki pöydälle ja syömään.
Ja olihan se hyvää, vähemmälläkin suolalla ;-) Ensi kerralla taidan muistaa senkin!
800g karjalanpaistilihaa ( possua ja nautaa )
3 isoa porkkanaa
1/2 pienestä lantusta
4 salottisipulia
1 tavallinen sipuli
n. 15-20 kpl maustepippureita
3-4 laakerinlehteä
vettä
olutta
Ruskistin lihat kevyesti ensin pannulla. Pilkoin kasvikset ja ladoin ne kerroksittain lihan kanssa uunivuokaan. Lisäsin pippurit ja laakerinlehdet ( ja SUOLAN!!! ) ja kaadoin vuokaan vettä ja olutta, niin että lihat peittyivät.
Uuni 175 C 1,5h
Uuni 150 C 1,5 h
Uuni pois päältä 1 h
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti