sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Ensimmäinen raakakakkuni

Raakakakun valmistus Vitamixilla on pyörinyt mielessäni jo viikon verran, mutta en ole ehtinyt perehtyä resepteihin kunnolla. En oikein itse ymmärrä lucuma - macajauheiden yms. vastaavien käyttöä, joten halusin tehdä kakun, johon tulee vain "oikeita" raaka-aineita.
Kysyin facebookissa kavereiltani suosituksia resepteille ja lopulta päädyin sekoittamaan 2-3 ohjetta ja tein niistä omanlaiseni.



Pohja:
1 dl kuorimattomia manteleita
1 dl parapähkinöitä
250g liotettuja taateleita
3 dl kookoshiutaleita
1 tl kookosöljyä
ripaus ruususuolaa

Täyte:
3,5 dl cashewpähkinöitä liotettuna ( ehdin liottaa vain tunnin, yön yli olisi varmasti paras )
1 dl kookosöljyä
2 sitruunan mehu
1,5 tl aitovaniljajauhetta
alle 1/2 dl agavesiirappia
alle 1/2 dl hunajaa
3 rkl kookoshiutaleita

2 dl pakastemustikoita

1. Laita mantelit ja pähkinät tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Lisää liotetut taatelit, kookoshiutaleet, suola ja loraus öljyä ( tarvittaessa ).
2. Painele tahmea pohjamassa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja laita se pakkaseen siksi ajaksi kun teet täytteet.
3. Laita cashewpähkinät tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Lisää kookosöljy ja sitruunan mehu, blendaa ja laita vielä loput ainekset eli hunaja, siirappi ja kookoshiutaleet massaan. Kun massa on tasaista, levitä noin 2/3 siitä pohjan päälle.
4. Sekoita 1/3 täytteestä ja mustikat vielä blenderillä tasaiseksi. Lisää mustikkatäyte päällimäiseksi ja laita kakku pakkaseen.
5. Anna kakun pakastua ainakin 1-2 tuntia ja koristele marjoilla. Nauti hyvän kahvin kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti