perjantai 6. kesäkuuta 2014

Viileää vihreää

Kuumalla säällä tekee mieli kevyttä ruokaa, ja vaihteluksi salaatille ajattelin tehdä keittoa.
Kylmää keittoa.

Avokadokeitto on suosikkini, mutta tänään piristin vanhaa reseptiäni kurkulla ja mintulla.
Tosi hyvää ja nopeaa valmistaa, ja niin helppoa. Ehkä noin 10 minuuttia ja keitto oli valmis syötäväksi. Jos olisi ollut vähemmän nälkä, keitto olisi voinut viiletä jääkaappissa kunnolla, mutta koska olin tosi nälkäinen, söin sen heti.

2 reilua annosta

4 keskikokoista avokadoa
1/2 kurkku
1 sitruunan mehu
vähän limemehua
muutama lehti tuoretta minttua
kanafondia ( ja kanttarellifondia ), yhteensä noin 3 dl
mustapippuria
suolaa
vishyä ( keiton halutusta paksuudesta riippuen, noin 1-2 dl )

Tee kanaliemi ja anna sen jäähtyä. Kuori avokadot ja paloittele kurkku. Purista sitruunan ja limen mehut. Laita kaikki ainekset Vitamixiin, shakeriin tai sekoita sauvasekoittimella. Lisää kanaliemi ja mausteet. Surauta tasaiseksi ja lisää lopuksi vishyä antamaan keitolle kivaa kuohkeutta. Jäähdytä keitto halutessasi jääkaapissa. Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti