keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Kookosraakasuklaa konvehdit

Tumma suklaa Bounty on joskus ollut ehdoton suosikkisuklaani. Tosin ennen söin suklaata ehkä noin kerran vuodessa, enkä koskaan erityisesti himoinnut suklaata tai edes pitänyt siitä. Raskaus muutti kaiken. Ainut himoni raskausaikana oli suklaa ja tämä himo jatkuu siis edelleen.
Koska olen maidolle allerginen ja pyrin edelleen noudattamaan mahdollisimman sokeritonta ruokavaliota vauvani vuoksi, löysin ensin kauppojen raakasuklaat ja aloin sitten valmistaa niitä itse ihan urakalla. 

Tämä kookostäytteinen raakasuklaa on taivaallista!
Jos siis pidät kookoksesta ja himoitset suklaata, mutta haluat välttää valkoista sokeria, tässä on ratkaisusi. 
Suosittelen kokeilemaan, nam!

Jouluherkutteluun tai lahjapakettiin myös varsin potentiaaliset makeiset.




1 dl  sulatettua kaakaovoita
4 rkl sulatettua kookosöljyä
loraus agavesiirappia

1/2 prk kookosmaitoa ( säilytys jaakaapissa ja käytä vaahdotukseen vain kovettunut osa )
1 dl kookoshiutaleita
1 tl kotimaista luomu hunajaa

Valmista raakasuklaa sulattamalla kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Sekoita sitten sekaan kaakaojauhe ja mausta agavesiirapilla. Laita vielä sekaan ripaus laatusuolaa halutessasi.

Vatkaa kookosmaidon kovettunut osa kermavaahdoksi. Lisää kookoshiutaleet ja makeuta hunajalla.

Laita muotteihin 1/2 tl kookoskermavaahtoa ja kaada päälle raakasuklaaseosta. Voit myös valmistaa suklaan levyksi laittamalla ensin kookosmassan vuoan tai esim. pakasterasian pohjalle ja kaatamalla sitten raakasuklaan sen päälle.
Laita suklaa pakastimeen jähmettymään.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti