sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Suklainen avokado-vadelma-kookos raakakakku

Tästä kakusta piti tulla jotain ihan muuta. Olin siis tekemässä marjaista kookoskermakakkua, mutta ostamani erimerkkinen kookosmaito ei jostain syystä ollutkaan kovettunut jääkaapissa, joten sen vatkaaminen kookoskermavaahdoksi oli mahdotonta.
Ehdin jo hieman panikoitua, kun vieraat olivat tulossa ja kakku piti saada pikaisesti pakatimeen, mutta hätä keinot keksii ja kakusta tulikin ihan tosi hyvä. Huh!



pohja:
n. 3 dl erilaisia pähkinöitä ja manteleita ( pekaanipähkinä, hasselpähkinä ja manteli )
n. 100g taateleita
2 reilua ruokalusikallista raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa

täyte:
1 iso avokado
n. 2 dl pakaste vadelmia
1/2 purkkia kookosmaitoa
3/4 dl raakakaakaojauhetta
2 tl kotimaista luomuhunajaa
1/2 dl mantelirouhetta
1/2 dl kookoshiutaleita

Liota pohjan aineksia yön yli vedessä, valuta neste pois ja murskaa tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää kaakaojauhe ja ripaus suolaa. Painele täyte leivinpaperilla vuoratun pienen kakkupohjan pohjalle. Laita kakkupohja pakastimeen ja valmista tällävälin täyte.

Laita Vitamixiin tai shakeriin avokado, kookosmaitoa ( laita aluksi vähemmän ja lisää tarpeen mukaan ), kaakaojauhe ja vadelmat. Surauta kone käytiin ja aja moussemaiseksi massaksi. Mausta hunajalla ja lisää vielä mantelirouhe ja kookoshiutaleet. Voit halutessasi lisätä myös vaniljaa tai lisätä hunajan määrää jos mielit makeampaa kakkua.

Pakasta kakkua noin 1-2 tuntia ja siirrä kakku jääkaappiin tai nosta pöydälle ennen tarjoilua.
Koristele raakasuklaapaloilla, kookoshiutaleilla ja vadelmilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti