perjantai 2. tammikuuta 2015

Kanaramen

Lontoossa ruokarakkauteni on Wagamaman ramenkeitot. Syön aina saman annoksen, koska en voi ottaa riskiä ettei tilaamani uusi ruoka olisi yhtä täydellinen kuin vanha tuttu.

Olen jo yli viikon puhunut kotona ramenista, mutta nyt jo yli viikon flunssan kourissa ponnistelu sai minut vihdoinkin tuumasta toimeen. Inkivääriä ja chiliä, flunssa pois ja äkkiä!

Tästä keitosta tuli tosi hyvää!
Aion kokeilla muitakin versioita kun nyt alkuun pääsin. Ensi kerralla ehkä katkaravuilla ja/tai lohella.

Tämä on täydellinen talviruoka ja sen tulisuutta voi säädellä helposti chilin määrällä, maun mukaan.
Suosittelen!


broilerin rintafileitä marinoituna
( marinadiin soijakastiketta, chiliä, inkivääriä, sipuli, valkosipulia, cayennepippuria, currya, korianteria, kuminaa, öljyä )

2 l ramenlientä
herkkusieniä
paksoita
chiliä
riisinuudeleita

ramenliemi:
2 l vettä
kanafondia
1 porkkana
1/3 chiliä
pieni pala fenkolia
pala purjoa
kevätsipulia
loraus etikkaa
loraus soijakastiketta
kanan paistoliemi
2 pussia tummaa misotahnaa
2 rkl vaaleaa misotahnaa

Valmista liemi. Pilko vihannekset 2 litraan vettä, lisää kanafondi, etikka ja soijakastike ja anna kiehua vähintään 40 minuuttia. Paista kanat kypsiksi. Kun olet paistanut kanat, lisää kanojen paistoliemi kaikkinensa liemen sekaan.
Leikkaa sienet, paksoi ja chilit valmiiksi. Voit myös laittaa muita kasviksia maun mukaan.
Kaada neste siivilän läpi. Lisää misotahnat liemeen mutta älä anna kiehua. Laita sienet ja paksoi noin 3 minuutiksi liemen sekaan.
Laita syvälle lautaselle riisinuudelit ja kaada päälle kuuma liemi. Leikkaa kana viipaleiksi ja laita keiton joukkoon.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti