perjantai 31. heinäkuuta 2015

Porkkana-kesäkurpitsaletut lapsille ja aikuisille

Tyttäreni on vähän huono syömään ja yritän jatkuvasti keksiä uusia sorminsyötäviä ruokia hänelle. Tänään paistoin kasvislettuja ja mikä onni, hän söi niitä heti ensimmäisellä aterialla kolme ja seuraavalla samanverran! Hiphurraa ja jihuu!


Nämä letut sopivat siis erinomaisesti sekä aikuisille että lapsille, sillä erotuksella että pienten lasten taikinasta voi jättää suolan kokonaan pois.

Aion testata lettuja jatkossa myös muilla kasviksilla, ainakin perunalla ja pinaatilla.

2 raastettua porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa
1 pieni sipuli
( pakastimesta n. 1/2 dl bataattisosetta, ei pakollinen )
2 luomu munaa
n. 2 dl kauramaitoa
n. 1 dl vehnäjauhoja
n. 1/2 dl riisihiutaleita ( tämä ei ole pakollinen, voi hyvin korvata muilla jauhoilla )
kuivattua persiljaa ja basilikaa
pippuria
oliiviöljyä taikinaan ja paistamiseen

Raasta kasvikset. Lisää munat, maito, jauhot ja sekoita. Lisää tarvittaessa jauhoja. Taikina saa olla paksuhko. Paista pikkulettuja tai isompia maun mukaan. Pikkulettuja tästä määrästä tuli noin 25 kpl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti