Tänään oli "jämät pois jääkaapista" -ruoanlaittopäivä.
Siihennähden ruoasta tuli tosi hyvää, ellei peräti erinomaista. Taidan tehdä toistekin.
gluteenitonta spagettia
n. 150 g kylmäsavulohta
paksoita
kevätsipulia
persiljaa
kaprista
itsetehtyä yrttiöljyä ( oliiviöljy, rypsiöljy, persilja, etikka, suola, pippuri, hunaja )
pieni pala vuohenjuustoa
mustapippuria
dijon sinappia
sitruunamehua
Keitä spagetti. Laita kaikki ainekset valmiin spagetin joukkoon kattilassa ja sekoita hetki. Tarjoa heti.
sunnuntai 4. tammikuuta 2015
perjantai 2. tammikuuta 2015
Puolukka raakasuklaa
Nyt osui ja upposi!
Tästä raakasuklaasta tuli sellaista herkkua että ei ihan yksi palanen riittänyt. Mieskin sanoi maistettuaan tätä, että oli ihan törkeän hyvää!
Nami.
1 dl kaakaovoita
1 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl kookosöljyä
1 rkl kookossokeria
2 rkl maapähkinävoita
5 kpl pehmeitä taateleita
1 dl kookoshiutaleita
jäisiä puolukoita
Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Pilko taatelit pieneksi. Laita blenderiin taatelit, kaakaovoi, kookosöljy, kaakaojauhe, kookossokeri, kookoshiutaleet ja maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi. Laita silikonimuotin pohjalle jäiset puolukat ja kaada suklaamassa päälle. Pakasta ja nauti.
Tästä raakasuklaasta tuli sellaista herkkua että ei ihan yksi palanen riittänyt. Mieskin sanoi maistettuaan tätä, että oli ihan törkeän hyvää!
Nami.
1 dl kaakaovoita
1 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl kookosöljyä
1 rkl kookossokeria
2 rkl maapähkinävoita
5 kpl pehmeitä taateleita
1 dl kookoshiutaleita
jäisiä puolukoita
Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Pilko taatelit pieneksi. Laita blenderiin taatelit, kaakaovoi, kookosöljy, kaakaojauhe, kookossokeri, kookoshiutaleet ja maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi. Laita silikonimuotin pohjalle jäiset puolukat ja kaada suklaamassa päälle. Pakasta ja nauti.
Tunnisteet:
biona,
cocovi,
kaakao,
kookos,
kookossokeri,
kookosöljy,
maapähkinävoi,
puolukka,
raakasuklaa,
raw,
suklaa,
taateli
Kanaramen
Lontoossa ruokarakkauteni on Wagamaman ramenkeitot. Syön aina saman annoksen, koska en voi ottaa riskiä ettei tilaamani uusi ruoka olisi yhtä täydellinen kuin vanha tuttu.
Olen jo yli viikon puhunut kotona ramenista, mutta nyt jo yli viikon flunssan kourissa ponnistelu sai minut vihdoinkin tuumasta toimeen. Inkivääriä ja chiliä, flunssa pois ja äkkiä!
Tästä keitosta tuli tosi hyvää!
Aion kokeilla muitakin versioita kun nyt alkuun pääsin. Ensi kerralla ehkä katkaravuilla ja/tai lohella.
Tämä on täydellinen talviruoka ja sen tulisuutta voi säädellä helposti chilin määrällä, maun mukaan.
Suosittelen!
broilerin rintafileitä marinoituna
( marinadiin soijakastiketta, chiliä, inkivääriä, sipuli, valkosipulia, cayennepippuria, currya, korianteria, kuminaa, öljyä )
2 l ramenlientä
herkkusieniä
paksoita
chiliä
riisinuudeleita
ramenliemi:
2 l vettä
kanafondia
1 porkkana
1/3 chiliä
pieni pala fenkolia
pala purjoa
kevätsipulia
loraus etikkaa
loraus soijakastiketta
kanan paistoliemi
2 pussia tummaa misotahnaa
2 rkl vaaleaa misotahnaa
Valmista liemi. Pilko vihannekset 2 litraan vettä, lisää kanafondi, etikka ja soijakastike ja anna kiehua vähintään 40 minuuttia. Paista kanat kypsiksi. Kun olet paistanut kanat, lisää kanojen paistoliemi kaikkinensa liemen sekaan.
Leikkaa sienet, paksoi ja chilit valmiiksi. Voit myös laittaa muita kasviksia maun mukaan.
Kaada neste siivilän läpi. Lisää misotahnat liemeen mutta älä anna kiehua. Laita sienet ja paksoi noin 3 minuutiksi liemen sekaan.
Laita syvälle lautaselle riisinuudelit ja kaada päälle kuuma liemi. Leikkaa kana viipaleiksi ja laita keiton joukkoon.
Olen jo yli viikon puhunut kotona ramenista, mutta nyt jo yli viikon flunssan kourissa ponnistelu sai minut vihdoinkin tuumasta toimeen. Inkivääriä ja chiliä, flunssa pois ja äkkiä!
Tästä keitosta tuli tosi hyvää!
Aion kokeilla muitakin versioita kun nyt alkuun pääsin. Ensi kerralla ehkä katkaravuilla ja/tai lohella.
Tämä on täydellinen talviruoka ja sen tulisuutta voi säädellä helposti chilin määrällä, maun mukaan.
Suosittelen!
broilerin rintafileitä marinoituna
( marinadiin soijakastiketta, chiliä, inkivääriä, sipuli, valkosipulia, cayennepippuria, currya, korianteria, kuminaa, öljyä )
2 l ramenlientä
herkkusieniä
paksoita
chiliä
riisinuudeleita
ramenliemi:
2 l vettä
kanafondia
1 porkkana
1/3 chiliä
pieni pala fenkolia
pala purjoa
kevätsipulia
loraus etikkaa
loraus soijakastiketta
kanan paistoliemi
2 pussia tummaa misotahnaa
2 rkl vaaleaa misotahnaa
Valmista liemi. Pilko vihannekset 2 litraan vettä, lisää kanafondi, etikka ja soijakastike ja anna kiehua vähintään 40 minuuttia. Paista kanat kypsiksi. Kun olet paistanut kanat, lisää kanojen paistoliemi kaikkinensa liemen sekaan.
Leikkaa sienet, paksoi ja chilit valmiiksi. Voit myös laittaa muita kasviksia maun mukaan.
Kaada neste siivilän läpi. Lisää misotahnat liemeen mutta älä anna kiehua. Laita sienet ja paksoi noin 3 minuutiksi liemen sekaan.
Laita syvälle lautaselle riisinuudelit ja kaada päälle kuuma liemi. Leikkaa kana viipaleiksi ja laita keiton joukkoon.
perjantai 19. joulukuuta 2014
Minttu-suklaa raakakakku
Hyvää. Tykkäsin tästä kakusta tosi paljon.
Aion tehdä tätä myös jouluksi ja toivoisin että kakkua olisi vieläkin jäljellä. Tähän tuli meinaan himo.
Vaalea pohja maistui hyvälle ja oli ihanan tahmea, eli pysyi siis hyvin koossa.
pohja:
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl kuorittuja hasselpähkinöitä
1 dl aprikooseja
1/2 dl rusinoita
1/2 dl taateleita
ripaus laatusuolaa
( tilkka vettä )
täyte:
3 isoa kypsää avokadoa
1 - 1 1/2 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl kookosöljyä ( sulatettuna )
1 dl kookoshiutaleita
2 tl kotimaista luomu hunajaa
2 tl piparminttu-uutetta
koristeluun kookoshiutaleita ja kokonaisia tuoreita kirsikoita
Liota pähkinöitä, taateleita, rusinoita ja aprikooseja yön yli tai muutaman tunnin ajan. Valuta vesi pois ja laita kaikki blenderiin. Surauta massa tasaiseksi ja lisää ripaus suolaa. Tarvittaessa voit myös lisätä tilkan vettä.
Painele pohja pieneen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja laita se pakkaseen siksi ajaksi kun valmistat täytteen.
Kuori avokadot ja laita ne blenderiin. Lisää joukkoon sulatettu kookosöljy, kaakaojauhe, hunaja ja kookoshiutaleet. Aja massa tasaiseksi ja lisää tarvittaessa kaakaojauhetta. Mausta piparminttu-uutteella. Laita minttua ensin 1 tl ja surauta sekaan, maista ja lisää toinen teelusikallinen tarvittaessa. Omaan makuuni 2 tl oli juuri sopiva määrä, mutta kannattaa laittaa voimakasta uutetta maltillisesti.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku pakastimeen pariksi tunniksi.
Koristele ja anna kakun olla hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
Nam.
Aion tehdä tätä myös jouluksi ja toivoisin että kakkua olisi vieläkin jäljellä. Tähän tuli meinaan himo.
Vaalea pohja maistui hyvälle ja oli ihanan tahmea, eli pysyi siis hyvin koossa.
pohja:
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl kuorittuja hasselpähkinöitä
1 dl aprikooseja
1/2 dl rusinoita
1/2 dl taateleita
ripaus laatusuolaa
( tilkka vettä )
täyte:
3 isoa kypsää avokadoa
1 - 1 1/2 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl kookosöljyä ( sulatettuna )
1 dl kookoshiutaleita
2 tl kotimaista luomu hunajaa
2 tl piparminttu-uutetta
koristeluun kookoshiutaleita ja kokonaisia tuoreita kirsikoita
Liota pähkinöitä, taateleita, rusinoita ja aprikooseja yön yli tai muutaman tunnin ajan. Valuta vesi pois ja laita kaikki blenderiin. Surauta massa tasaiseksi ja lisää ripaus suolaa. Tarvittaessa voit myös lisätä tilkan vettä.
Painele pohja pieneen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja laita se pakkaseen siksi ajaksi kun valmistat täytteen.
Kuori avokadot ja laita ne blenderiin. Lisää joukkoon sulatettu kookosöljy, kaakaojauhe, hunaja ja kookoshiutaleet. Aja massa tasaiseksi ja lisää tarvittaessa kaakaojauhetta. Mausta piparminttu-uutteella. Laita minttua ensin 1 tl ja surauta sekaan, maista ja lisää toinen teelusikallinen tarvittaessa. Omaan makuuni 2 tl oli juuri sopiva määrä, mutta kannattaa laittaa voimakasta uutetta maltillisesti.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku pakastimeen pariksi tunniksi.
Koristele ja anna kakun olla hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
Nam.
Tunnisteet:
aprikoosi,
avokado,
cocovi,
gluteeniton,
ilman sokeria,
kaakao,
kakku,
kakku ilman uunia,
kakkupohja ilman munaa,
kookos,
kookosöljy,
maidoton,
manteli,
pähkinä,
raakakakku,
raw,
rusina,
sokeriton,
suklaa,
taateli
tiistai 16. joulukuuta 2014
Loistava ravintolatuttavuus!
Voitin Tiskivuorenemännän blogiarvonnassa illallisen Peninsula 1899 ravintolassa! Sain siis mahtavan tilaisuuden päästä maistamaan kiinalaista Hot Potia ensimmäisen kerran elämässäni ja kertalaakista olin myyty tuolle kuumalle liemiruoalle! Täydellisiä makuja, ihana seurallinen ruokailutapa, viihtyisä ravintola ja miellyttävä palvelu. Ja tietenkin hyvää seuraa.
Valitsimme medium vahvuisen liemen ja saimme kuuman, porisevan keiton eteemme hetkessä. Liemeen pudoteltiin valmistumaan kasviksia, kalaa ja äyriäisiä sekä lihaa, ja odoteltiin niiden valmistumista ja nautittiin sitten täydellisen maapähkinä-seesamkastikkeen kanssa. Ihastuin erityisesti sieniin, pekoniin ja simpukoihin. No, kaikki maistuivat hyvälle mutta nuo olivat selkeitä suosikkejani.
Ravintola tarjoaa 6 henkiselle ryhmälle Hot Pot varauksen niin, että vain 5 maksaa. 10 hengen seurueessa 8 maksaa ja 2 tulee ilmaiseksi. Hinta per henkilö hot potille maksaa 28€ ja se tarjoillaan vähintään kahdelle hengelle.
Mielestäni tämä olisi mahtava ohjelmanumero polttareihin, tyttöjeniltaan, pikkujouluihin tai mihin vaan tilaisuuteen jossa yhdessä syöminen ja ruoasta puhuminen ovat se juttu. Tunnelma nousee varmasti kuuman padan äärellä.
Lämmin suositus Skattan suuntaan. Aion mennä testaamaan myös perus menun, sen verran innostuin tästä Kiinalaisesta ravintolasta.
http://www.peninsula1899.com/hot-pot.html
Valitsimme medium vahvuisen liemen ja saimme kuuman, porisevan keiton eteemme hetkessä. Liemeen pudoteltiin valmistumaan kasviksia, kalaa ja äyriäisiä sekä lihaa, ja odoteltiin niiden valmistumista ja nautittiin sitten täydellisen maapähkinä-seesamkastikkeen kanssa. Ihastuin erityisesti sieniin, pekoniin ja simpukoihin. No, kaikki maistuivat hyvälle mutta nuo olivat selkeitä suosikkejani.
Ravintola tarjoaa 6 henkiselle ryhmälle Hot Pot varauksen niin, että vain 5 maksaa. 10 hengen seurueessa 8 maksaa ja 2 tulee ilmaiseksi. Hinta per henkilö hot potille maksaa 28€ ja se tarjoillaan vähintään kahdelle hengelle.
Mielestäni tämä olisi mahtava ohjelmanumero polttareihin, tyttöjeniltaan, pikkujouluihin tai mihin vaan tilaisuuteen jossa yhdessä syöminen ja ruoasta puhuminen ovat se juttu. Tunnelma nousee varmasti kuuman padan äärellä.
Lämmin suositus Skattan suuntaan. Aion mennä testaamaan myös perus menun, sen verran innostuin tästä Kiinalaisesta ravintolasta.
http://www.peninsula1899.com/hot-pot.html
sunnuntai 7. joulukuuta 2014
Kanelinen omena-kookoskakku
Söin viime viikolla ravintola Silvopleessa taivaallista omenapiirasta. Siitä inspiroituneena päätin tehdä sen tyylistä kakkua myös kotona.
Kakku oli juuri sopivasti jouluisen makuista ja omenapalat tekivät koostumuksesta tosi kivan.
Nam.
pohja:
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl kuorittuja hasselpähkinöitä
1 dl taateleita
1 rkl maapähkinävoita
ripaus suolaa
1 rkl vettä
täyte:
1 granny smith omena
1 tl kookosöljyä
1 rkl kanelia
1 rkl agave siirappia
1 prk kookosmaitoa ( jääkaappikylmänä, käytä vain kovettunut osa )
1 tl kotimaista luomu hunajaa
aito vaniljajauhetta
2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
Liota mantelit, pähkinät ja taatelit vedessä yön yli tai muutaman tunnin ajan. Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä.
Painele pohja leivinpaperilla vuorattuun pieneen irtopohjavuokaan. Laita vuoka pakkaseen siksi ajaksi kun teet täytteen.
Pilko omena pieniksi paloiksi. Kuullota omenat paistinpannulla kookosrasvan kanssa ja mausta kanelilla ja siirapilla.
Vatkaa kookosmaito vaahdoksi, lisää siihen hunaja, vanilja, kaneli, kardemumma ja omenaseos.
Sekoita ja kaada kermavaahto pohjan päälle ja laita pakkaseen noin tunniksi.
Koristele ja nauti.
Kakku oli juuri sopivasti jouluisen makuista ja omenapalat tekivät koostumuksesta tosi kivan.
Nam.
pohja:
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl kuorittuja hasselpähkinöitä
1 dl taateleita
1 rkl maapähkinävoita
ripaus suolaa
1 rkl vettä
täyte:
1 granny smith omena
1 tl kookosöljyä
1 rkl kanelia
1 rkl agave siirappia
1 prk kookosmaitoa ( jääkaappikylmänä, käytä vain kovettunut osa )
1 tl kotimaista luomu hunajaa
aito vaniljajauhetta
2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
Liota mantelit, pähkinät ja taatelit vedessä yön yli tai muutaman tunnin ajan. Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä.
Painele pohja leivinpaperilla vuorattuun pieneen irtopohjavuokaan. Laita vuoka pakkaseen siksi ajaksi kun teet täytteen.
Pilko omena pieniksi paloiksi. Kuullota omenat paistinpannulla kookosrasvan kanssa ja mausta kanelilla ja siirapilla.
Vatkaa kookosmaito vaahdoksi, lisää siihen hunaja, vanilja, kaneli, kardemumma ja omenaseos.
Sekoita ja kaada kermavaahto pohjan päälle ja laita pakkaseen noin tunniksi.
Koristele ja nauti.
Tunnisteet:
biona,
gluteeniton,
kakku,
kakku ilman uunia,
kakkupohja ilman munaa,
kananmunaton,
kaneli,
kookos,
kookoskermavaahto,
kookosmaito,
maapähkinävoi,
maidoton,
manteli,
omenat,
pirkka,
pähkinä
perjantai 5. joulukuuta 2014
Rusinainen raakasuklaa
Ostin uusia silikonimuotteja ja niistä innostuneena tein taas raakasuklaata. Tämä resepti oli vähän erilainen ja siitä tuli nyt selkeästi oma suosikkini. Suklaa maistui niin hyvälle että jouduin jo vähän rajoittamaan etten syönyt koko levyllistä kerralla.
Aivan taivaallisen hyvää. Ah!
1 dl kaakaovoita
4 rkl kookosöljyä
1/2 dl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
5 taatelia
3 tl maapähkinävoita
rusinoita
Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja suola. Laita seos blenderiin ja pilko mukaan taatelit ja lisää myös maapähkinävoi. Surauta tasaiseksi massaksi. Ripottele rusinat yksittäisiin muotteihin tai suklaalevymuottiin ja kaada raakasuklaamassa päälle. Pakasta ja nauti.
Aivan taivaallisen hyvää. Ah!
1 dl kaakaovoita
4 rkl kookosöljyä
1/2 dl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
5 taatelia
3 tl maapähkinävoita
rusinoita
Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja suola. Laita seos blenderiin ja pilko mukaan taatelit ja lisää myös maapähkinävoi. Surauta tasaiseksi massaksi. Ripottele rusinat yksittäisiin muotteihin tai suklaalevymuottiin ja kaada raakasuklaamassa päälle. Pakasta ja nauti.
Tunnisteet:
cocovi,
kaakao,
maapähkinävoi,
peanutbutter,
raakasuklaa,
raw,
rusina,
taateli
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)