sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Applesiini-basilika kalkkunaa, parsaa ja salaattia



Sain synttärilahjaksi Spotifyn puoleksi vuodeksi ilman mainoskatkoja! Jihaa!
Teen uutta soittolistaa, kokkaan ja bloggaan. Sunnuntaimenoa siis.
Pitkästä aikaa luin keittokirjoja sohvalla makoillen ja etsin ruokaideoita. Rakastan selailla keittokirjoja, katsella kauniita kuvia ja fiilistellä. Tällä kertaa mikään ohje sellaisenaan ei saanut minua innostumaan, mutta sain kyllä ideoita tulevaan viikkoon, mitä hankkia ruokakaupasta.

Ostin perjantaina ihania ruokia ajatellen sunnuntaita. Ennen kiireistä työviikkoa on nautinnollista kokata kunnolla ja viettää aikaa keittiössä. Ja flunssa senkun jatkuu, eli en pääse juoksemaankaan ainakaan vielä pariin päivään.. tylsää..
Syön siis kunnolla ja terveellisesti, ja paranen pian :-)


Marinoin kalkkunafileet näin ja annoin maustua jääkaapissa noin tunnin:

450g kalkkuna fileitä ( leikkasin fileen aina kahteen osaan )
1/2 appelsiinin mehu + applesiini siivuja
oliiviöljyä
sitruunamehua
1 rkl rakeista sinappia
2 isoa valkosipulin kynttä
1 salottisipuli
tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa

Laitoin uunivuokaan lisäksi:

kesäkurpitsaa
mini terttutomaatteja
basilikaa
sitruunamehua
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Kalkkuna, tomaatit ja kesäkurpitsa valmistuivat uunissa ensin 225 asteessa noin puoli tuntia, sitten 175 asteessa toiset puoli tuntia.

salaatti:

salaattimix
mini terttutomaatteja
salottisipuli
kurkkua
kurpitsansiemeniä

sitruunavinegrette:

sitruunamehua
limemehua
oliiviöljyä
rajamäen väkiviinaetikkaa
siideri etikkaa
dijon sinappia
mustapippuria
suolaa

Söin kalkkunaa raikkaan ja kirpeän salaatin, ja nam, niin ihanan vihreän parsan kanssa.

1 kommentti:

  1. Nam, kalkkuna oli mehevää ja parsa täydellistä. Ihanaa kun mulla on huippukokki ystävänä <3 Muuton keskellä on hankala kokata joten tää tuli taas niin täydellisenä kutsuna. Kiitoskiitoskiitos!

    VastaaPoista