maanantai 5. huhtikuuta 2010

Nopea paahtopaisti


Ostin ennen pääsiäistä Stockkan Herkusta kaksi valmiiksi marinoitua karitsan paahtopaisti filettä. Yleensä en suosi valmiita marinadeja, mutta Stockkalla nämä hommat kyllä osataan.
Juoksulenkin jälkeen nopea karitsanpaisti uunissa tuntuikin ihanalta ruokavalinnalta. Proteiinia ja pikaisesti!

Otin ensin värin lihan pintaan pannulla ja asetin fileet sitten uunivuokaan tomaattikastike -ja pinaattipedille. Lorautin aavistuksen vielä soijakermaa päälle pehmentämään tomaatin makua. Olisin muuten laittanut karitsan vuokaan sellaisenaan, mutta koska edellisistä pääsiäisen kokkauksista oli jäänyt tomaattisoosia, tuoretta pinaattia ja soijakerma purkkikin oli avattuna, päätin käyttää nämäkin raaka-aineet hyödyksi.
Pidin lihaa uunissa noin puoli tuntia 150 C asteessa.
Tuore yritti ja valkosipuli marinadi maistuivat todella hyvälle. Tomaatti ja pinaatti sopivat ihanasti tuoreen salaatin kaveriksi.
Liha oli mureaa ja pehmeää, todella maukasta.

n. 300g karitsan paahtopaistia ( 2 filettä )
tomaattikastiketta ( ohje löytyy retroruokaa pääsiäispöytään - kohdasta )
tuoretta pinaattia
soijakermaa
maldon suolaa
mustapippuria

3 kommenttia:

  1. Mä luin ensin, että tomaattikastiketta oli jäänyt edellisestä pääsiäisestä, mutta ei ihan sentään. :D
    Kuulostaa todella todella hyvälle, oppisinpa vielä syömään pinaattia.

    VastaaPoista
  2. Joo ei onneksi sentään ;-)
    Miten sä et Veera ole pinaatin ystävä? Mä olen täysin pinaattikoukussa, ostan sitä aina kun kaupassa käyn ja laitan lähes joka ruokaan. Viime kesänä kummitätini jopa kasvatti sitä pihalla mulle kun pyysin.
    Testaa sitä mun pinaatti-feta ihanuutta, siinä pinaatti on aivan täydellistä, suosittelen lämpimästi!

    VastaaPoista
  3. Ompa herkullisen näköistä paahtopaistia! Ihana annos, värikäs =)

    VastaaPoista