maanantai 26. syyskuuta 2011

Perunavelli


Lapsuuteni suosikkiruokaa oli aina äidin ja mummin tekemä perunavelli. Siis kyllä, perunaa, maitoa ja suolaa. That´s it!
Jotenkin vaan niin hyvää perusruokaa.

Aina aika-ajoin kaipaan tätä herkkua ja teen sitä pariksi päiväksi ja sitten perunan himo on taas tyydytetty hetkeksi.

5 luomu perunaa
perunan keitinlientä
laktoositonta maitoa
suolaa
voita

Perunat keitetään ensin, vatkataan sitten muusiksi omassa keitinliemessään ja lisätään sopivasti maitoa sekaan. Velli maustetaan suolalla ja päälle lisätään voinokare.

Ihanaa.
Palanen ruisleipää juustosiivulla kruunaa aterian ;-)

2 kommenttia:

  1. Sama :) Mahtavaa. Valtsu teki tätä usein joskus aikanaan ja minä teen nykyään silloin tällöin juuri samalla ohjeella. Toi voi on must!

    VastaaPoista
  2. Mä laitoin vielä varmistusviestin äitille ennen kun aloitin tätä tänään tekemään, että olihan se ihan vaan keitinlientä eikä kasvislientä ;-) Ja joo, äiti vastasi että juuri niin. Ja ihan oikealle tää maistui! Aivan ihanaa!

    VastaaPoista