tiistai 12. marraskuuta 2013

Tulista syysruokaa

Sunnuntaina tein pizzaa varten tomaattikastiketta sen verran reilusti, että kehitin tämän tuhdin syysruoan sen pohjalta. Chili con carne on ollut mielessä jo hetken, muttan koska jääkaapissa oli oliiveja sun muuta, ei tästä ihan perinteistä chiliä nyt tullut.

Nyt kyllä kehun ja kiitän itseäni, sillä tämä ruoka oli aivan tajunnan räjäyttävän hyvää!
Tänään söin sitä ihan sellaisenaan, juustosiivujen kera, mutta seuraksi sopisi varmasti super hyvin myös täysjyvä riisi tai speltti. Oi!



400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
1 iso valkosipulin kynsi
1 punainen paprika
1 punainen chili
savupaprika maustetta
chili mausteseosta
valkopippuria
suolaa
n. 2-3 dl punaviiniä
n. 2-3 dl tomaattikastiketta
mustia oliiveja
kourallinen tuoretta persiljaa
1 ruukku korianteria

Paista jauheliha kattilassa, lisää mausteet, sipuli, valkosipuli, chili ja paprika. Anna maustua kunnolla. Lisää punkku, tomaattikastike, oliivit ja yrtit.
Anna padan porista liedellä miedolla lämmöllä pitkään, ainakin tunti tai mielellään kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti