tiistai 19. elokuuta 2014

Makeaa ilman sokeria

Vauvani vatsa ei siedä sokeria. Niimpä olen jättänyt ruokavaliostani valkoisen sokerin kokonaan pois ja erityisesti irtokarkit ovat ehdottomasti kieltolistalla. Itseasiassa se on todella hyvä asia, ihan itsellenikin.
Makeanhimo on silti läsnä. Johtuneeko imetyksestä vai väsymyksestä, en tiedä.

Olen tehnyt raakakakkuja ja ne ovat olleet loistavia makeanhimon taltuttajia. Omatekoiset mehujäät maistuivat erityisesti hellekeleillä. Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa raakasuklaata ja "toffeeta".
Tosi hyviä molemmat ja pieni palanen näitä herkkuja auttaa kummasti kun sokerihammasta kolottaa.

Raakasuklaan valmistin Cocovin valmispakkauksesta, jonka olin saanut ystävältäni lahjaksi.
Paketissa mukana oli gojimarjoja, mutta päätin laittaa niiden sijasta hasselpähkinöitä, kuivattuja mustikoita ja aprikoosin paloja sekaan valmiiseen massaan. Toimii!



Toffee ohjeen sain ystävältäni.
Ohje oli bongattu Karita Tykän kirjasta "Raakaa ja makeaa", mutta muutin sitä aivan aavistuksen verran.
Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut aprikoosia, mutta mielestäni se teki toffeen makuun kivan lisän.

n. 50g raakakaakaovoita ( sulatettuna vesihauteessa )
n. 1,5 dl pehmeitä taateleita
n. 0,5 dl pehmeitä aprikooseja
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl agavesiirappia
ripaus ruususuolaa

Sulata kaakaovoi. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa niin kauan, että saat tasaisen toffeemaisen massan. Laita karkit jähmettymään pakkaseen jääpalamuotteihin tai silikoniseen kakkuvuokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti