sunnuntai 10. elokuuta 2014

Raakaa kakkua! Mustikkaista suklaakakkua!

Olen vähän innostunut raakakakuista.

Yksi syy on tietysti Vitamix ( oletettavasti tullut jo kaikille selväksi... ) ja toinen syy vauvamme.
Tai siis se, että meillä käy nyt enemmän vieraita kun yleensä. Raakakakku säilyy kätevästi pakastimessa leikattuna annospaloiksi, ja sieltä voi sitten ottaa aina vieraiden saapuessa sopivan määrän kakkupaloja tarjolle.
Vauvan takia syön myös mahdollisimman vähän valkoista sokeria. Vaikka hän reagoi hyvin vähän syömiini ruokiin, niin sokerista minityyppi on saanut pahoja vatsaoireita ja kerran syömieni irtokarkkien jälkeen akuutin sokerihumalan.
Makeanhimoissani voin siis turvautua raakakakkuun, koska laitan niihin yleensä vain agavesiirappia, ja tällä kertaa myös kookossokeria. Pieni määrä ei maata kaada, ja oletan noiden olevan joka tapauksessa valkoista sokeria parempia vaihtoehtoja.



Tähän kakkuun alkuperäisen inspiraation sain ystävältäni Annikalta. Hänen reseptinsä löytyy Voi Hyvin lehden sivuilta, tästä linkistä: http://www.voihyvin.fi/artikkeli/raakaruoka-avokado-suklaakakku
Yhdistelin kuitenkin useita eri ohjeita ja tein niistä mieleiseni.

Omastani tuli siis tällainen.
Tosi helppo. Tosi hyvä. Tosi makeanhimoon sopiva. Nam.

Pohja:
n. 3-4 dl pähkinöitä ( parapähkinä, cashewpähkinä, hasselpähkinä, auringonkukansiemen )
200g taateleita
3/4 dl kaakaojauhetta
2-3 rkl vettä
ripaus ruususuolaa

Täyte:
3 kypsää avokadoa
1 dl kaakaojauhetta
3/4 dl kookosöljyä
1 rkl vaniljasokeria ( tai vaniljatanko )
1 rkl kookossokeria
2 rkl agavesiirappia
1/2 appelsiinin mehu
appelsiinin raastettu kuori
ripaus ruususuolaa

mustikoita

Liota pähkinöitä, siemeniä ja taateleita vedessä muutama tunti. Laita kaikki pohjan aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Pähkinät saavat jäädä rouheaksi, se tekee pohjaan kivan koostumuksen.
Levitä massa irtopohjavuokaan, leivinpaperin päälle. Kostuta sormet viileällä vedellä ja painele tasaikseksi. Laita pakastimeen siksi ajaksi kun valmistat täytteen.

Laita avokadot, kaakaojauhe, kookosöljy, sokerit ja suola tehosekoittimeen ja sekoita kuohkeaksi. Lisää vielä appelsiinin raastettu kuori ja mehu ja sekoita.

Ota pohja pakastimeesta ja levitä sen päälle mustikoita tasainen kerros.
Kaada mustikoiden päälle suklainen täyte.
Laita kakku pakastimeen tunniksi, pariksi.

Leikkaa annospaloiksi ja koristele palat aina tarjolle laitettaessa mustikoilla, kookoshiutaleilla, mintulla tai appelsiinin raastetulla kuorella.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti