perjantai 29. elokuuta 2014

Täyteläinen sosekeitto

Syksyn saavuttua keittoruoka maistuu taas. Sopassa on myös se hyvä puoli, että sitä tulee tehtyä aina iso kattilallinen, ja näin ruokaa on valmiina jääkaapissa useammaksi päiväksi.
Sosekeittoon päädyin, koska jääkaapissa oli siihen sopivat valmiit raaka-aineet. Valmistin keiton jo eilen illalla ja tänään lämmitin sitä lounaaksi vauvan nukkuessa päiväunia.

1 iso bataatti
1/2 purjo
2 pientä kesäkurpitsaa
kanttarellifondia
kanafondia
mustapippuria
valkopippuria
kuivattua persiljaa
suolaa
n. 1 dl kookosmaitoa

Pilko kasvikset ja keitä ne kattilassa pehmeiksi. Lisää kiehuvaan veteen fondit. Mausta. Kaada osa keitinvedestä pois ja käytä osa keiton liemeksi. Kaada lopuksi joukkoon kookosmaito. Soseuta sauvasekoittimella ja nauti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti