sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Kanaa tuorejuustolla.Kaimani Riia on tänään tulossa Helsinkiin kyläilemaan luokseni. Pikkujouluilemme pitkin ja poikin kaupunkia koko illan. Teen ruuan valmiiksi, että meillä on ravintolaillan päätteeksi yöruokaa.
Tämä kanaruoka syntyi täysin fiiliksellä. Tein ensin pikasoiton äidilleni ja kyselin neuvoja, mutta päätin sitten kuitenkin tehdä ruuan ihan omalla tuntumalla ja jättää äidin hyvät neuvot käyttämättä ;-)

Tein tuorejuustosta ja mausteista tahnan kanafileiden täyteeksi.
Sekoitin maustamattomaan tuorejuustoon valkosipulia, mustapippuria, suolaa, tuoretta basilikaa, sitruunamehua, pyrettä ja sinihomejuustoa. Kangistuneena tapoihini lisäsin vielä tilkan salsa verdeä. Ystäväni nauravat että käytän " sitä vihreää " ihan joka paikkaan. Oikeassa ovat, sillä jääkaapistani löytyy tätä ihanaa vihreää salsaa aina, ja eipä ole juurikaan ruokaa jonne en sitä keksisi laittaa..
Puolitin kanafileet kahtia ja leikkasin ne niin että sain täytettyä fileen tahnalla.
Ladoin täytetyt fileet vuokaan, pirskotin päälle oliiviöljyä ja sitruunamehua. Pilkoin mini terttutomaatteja ja basilikaa vielä kanojen päälle. Lisäsin kanojen päälle vielä mustapippuria, currya, kapha churnaa ja picante paprikamaustetta.
Paistoin ensin kanat kevyesti pannulla, laitoin ne vuokaan ja sitten uuniin. 225 C 35 minuuttia.
Kana maistui minulle salaatin kera ja Riialle pastan kaverina. Hyvää tuli. Jälkeenpäin tajusin että soijakastiketta olisin voinut vielä lisätä kanojen päälle, eli ensi kerralla sitten sitäkin.

tahna:
laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
basilikaa
mustapippuria
maldon suolaa
2 valkosipulin kynttä
n. 1tl pyrettä
salsa verdeä ( ihan tosi vähän )
sitruunamehua
sinihomejuustoa

3 broilerin rintafilettä
n. 10kpl mini terttutomaatteja
basilikaa
mustapippuria
kapha churma masuteseosta ( sis. korianteria, mustapippuria, kanelia )
currya
picante paprikamaustetta

1 kommentti: