keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Pinaatti-feta ihanuus


Tämä on maailman ihanin lämmin lisäke tai toki se sopii myös syötäväksi myös sellaisenaan. Useimmiten syön tätä, tai tarjoan ystävilleni, hyvän pihvin lisukkeena. Tänään ostin pinaatti-feta ihanuuden kaveriksi kalaa, mutta en malttanut odottaa että kala pääsee lautaselleni.. Söin siis ensin lisukkeen ja vasta sitten pääruuan.
Muuntelen tätä ohjetta usein fiiliksen mukaan. Alkuperäiseen reseptiini kuuluu paahdettuja cashew pähkinöitä, mutta niitä en muistanut ostaa kaupasta. Usein käytän lisäksi hillosipuleita tai punasipulia, ne tuovat kivasti lisää makua ruokaan.
Omasta mielestäni tämä yksinkertaisin resepti on ehdottomasti paras!

Laitoin pannulle reilusti oliiviöljyä, revin pinaatit vähän pienemmiksi ja heitin ne pannulle. Kuullotin pinaatteja miedolla lämmöllä kunnes ne tummuivat ja pienenivät, sitten lisäsin joukkoon tomaatit ja pieneksi hakatun valkosipulin. Lopuksi suola, pippuri ja sitten fetajuusto mukaan pannulle, niin että se vain hieman lämpiää. Valmis! Ja aikaa meni noin 5 minuuttia. Ja kyllä maistui..

Tuoretta pinaattia
Kirsikkatomaatteja ( punaisia tai keltaisia )
Fetaa
Oliiviölyä
Valkosipulia
Maldon suolaa
Mustapippuria

6 kommenttia:

  1. Tää vie kielen mennessään! Paras lisuke, maistettu on monesti <3

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että ohjeet ovat näin simppeleitä!!!! Ei mitään turhaa näpertelyä, kenellä siihen olisi aikaa.

    VastaaPoista
  3. Näpertelyyn ei ainakaan tänään ollut aikaa ;-) Nälkä oli niin kova että ruoka meni tosiaan alas niin että ensin lisuke ja sitten vasta kala. Ihanaa kuulla kivaa palautetta! Jihuu! Jatkan siis :-)

    VastaaPoista
  4. Vaikuttaa ihanalta lisukkeelta. Kauniit värit. Taidan itsekin kokeilla.

    VastaaPoista
  5. hieno uusi blogi! löysin tänne Prinsessakeittiön kautta.

    lisäke kuulostaa oikein maukkaalta. menisi varmaan komiasti lampaan kera (jota ajattelimme tehdä viikonloppuna)?

    VastaaPoista
  6. Ihanaa kuulla kivoja kommentteja. Tämä ainakin inspiroi mua jatkamaan. Tosin myönnän kyllä että bloggaaminen on tempaissut todellakin mukaansa ja ruuan ihana maailma on saanut musta taas otteen... jee!

    VastaaPoista