torstai 11. helmikuuta 2010

Kukkakaali-herkkusienikeitto


Täysin uupuneena, tarkastettuani että jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, raahauduin Alepaan ruokaostoksille ilman mitään ideaa tai ajatusta mitä tänään söisin. Matkalla kauppaan puhuin puhelimessa ystäväni Maikkiksen kanssa ja ihmettelin edelleen ruoka-asiaa.. Maikkis ehdotti kukkakaali-aurajuusto vuokaa, josta muistin äitini opettaman ihanan kukkakaali keiton. Otin seuraavan puhelun äidille ja pyysin pientä muistin virkistystä mitä pitikään ostaa kaupasta että voin valmistaa soppaa.
Päädyin muuttamaan hieman perusreseptiä, koska mieleni teki myös herkkusieniä kun bongasin ne kaupan hyllyltä. Keitto toimi näinkin, vaikka epäilin sitä valmistaessani että koko keitosta ei tule mitään muuta kun Bridget Jones tyyppistä sinistä lientä ( tässä tapauksessa valkoista lientä.. ). Keitto oli aluksi omaan makuuni liian ohutta, mutta lisäämällä juustoa sain kun sainkin siitä paksumpaa ja BJ:n leffakeitto jäi vain ajatuksen tasolle. Huh.

450 g pakaste kukkakaalia
2/3 pkt Sinihome Koskenlaskija juustoa
1 prk herkkusieniä
n. 1/2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
valkopippuria

Keitin kukkakaalit kasvisliemessä. Kun kukkakaalit olivat vähän pehmenneet, nostin ne pois kattilasta. Lisäsin liemen sekaan sulatejuuston. Paistoin herkkusienet pannulla ja lisäsin ne joukkoon, samoin kukkakaalit. Kiehautin hetken ja maustin valkopippurilla. Valmis! Tätä keittoa voi myös suurustaa vaikka maizenalla, mutta koska olen itse surkea suurustaja, lisäsin vaan juustoa jotta keitto paksuuntui. Sekin onnistui ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti