lauantai 25. joulukuuta 2010

Limelohi


Tämä uusi lohiherkku löytyi Maku lehdestä 6/2010 ja on kirjailija Elina Halttusen resepti. Äitini teki tämän kalaruoan joulupöytään, mutta laitan tämän silti blogiini - se oli niin hyvää. Maku oli todella raikas ja toi mieleen japanilaisen kalanruoan maut.

Aion kyllä kehitellä tästä oman versioni vielä ja sushia rakastavien serkkujenikin kanssa suunnittelimme, että tähän rinnalle sopisi erinomaisesti vaikka wasabilla maustettu majoneesi.

1 kg lohifileetä
3 limettiä
1 dl merisuolaa
1/4 tl valkopippuria myllystä
4 rkl öljyä
5 rkl juoksevaa hunajaa
( 1 dl parmesan lastuja )
( 1 dl basilikan lehtiä )

Poista lohesta ruodot. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Levitä ne reunalliseen, suureen astiaan.
Pese limetit hyvin ja raasta niiden kuori ja purista mehu. Ripottele kalan päälle limenkuoren raaste, suola ja pippuri. Kaada päälle vielä lopuksi limemehu, öljy ja hunaja.
Peitä kala kelmulla ja nosta se kylmään maustumaan ainakin tunniksi.
Kaada marinointiliemi pois ja asettele lohiviipaleet tarjoiluastiaan. Kopistele ylimääräinen suola pois.
( Koristele parmesanilla ja basilikalla )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti