lauantai 25. joulukuuta 2010

Päärynä-parmesan salaatti


Olen löytänyt tämän ihanan raikkaan päärynäsalaatin ohjeen Jamie Oliverin kirjasta. Resepti on sittemmin muokkaantunut omanlaisekseni ja teen tätä aina joulupöytään.
Nämä maut sopivat loistavasti kalojen ja laatikoiden seuraksi ja vaikka joulupäivän aamiaispöytään ruisleivän kaveriksi.

4 suurta kiinteää päärynää
rucolaa
parmesan lastuja
saksanpähkinöitä
sitruunamehua
oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
mustapippuria

Leikkaa päärynät siivuiksi ja valele ne sitruunamehulla, jotta ne eivät pääse tummumaan.
Aseta päärynät tarjoiluastiaan ja kasaa niiden päälle rucola, parmesan lastut ja pähkinät. Pirskota päälle oliiviöljyä ja valuta juoksevaa hunajaa. Rouhi myllystä pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti