torstai 23. joulukuuta 2010

Sillikaviaari


Sillikaviaari on joulupöydän suosikkejani.
Aiemmin sen valmisti äitini, mutta nykyään se on minun kokkauslistalla, kun äiti on allerginen kananmunalle ja kalalle.
Olen joka vuosi hieman muunnellut reseptiä fiiliksen mukaan. Nyt lisäsin kirpeyttä ja kärkeä antamaan vähän etikkaa ja limemehua.

1 iso sipuli
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
2 suolakurkkua
reilusti tuoretta tilliä
kaprista
2 matjesillifileetä
katkarapuja
n. 2 dl majoneesia
tilkka etikkaa
tilkka limemehua
valkopippuria
mustapippuria


Sipulit, suolakurkut, tilli ja kapris hakataan pieneksi silpuksi. Silli paloitellaan pieniksi kuutioksi. Kananmuna hakkelus ja majoneesi sekoitetaan ja lisätään muiden ainesten joukkoon.
Tarkastetaan maku ja lisätään pippureita tarpeen mukaan. Etikkaa ja limemehua voi lisätä jos kaipaa kirpeyttä sillikaviaarin makuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti