sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Laku-kookos raakakakku. Ensikerralla jäädyke.

Sunnuntai ja sade. Ihan täydellinen yhdistelmä!
Kynttilät palamaan, villasukat jalkaan ja rentoa hengailua perheen kanssa. Aamupalan jälkeen päätin tehdä vielä kakun iltapäiväkahvien kanssa nautittavaksi.

Vedin tämän kakun ihan hatusta ja täysin fiilispohjalta, koska muutin suunnitelmia lennossa. Olin jo päättänyt tehdä avokadosta, kookoksesta ja kaakaojauheesta suklaakakun, mutta löysinkin kaapista lakritsijauhetta ja päätin testata sitä.

Ihan suoraan sanoen pähkinäinen pohja ei ollut paras mahdollinen vahvaan lakun makuun, mutta molemmat erikseen maistuivat ihan tosi hyville.
Jaan nyt kuitenkin tämän koko kakun ohjeen, mutta itse ehkä tekisin tätä jatkossa laku-kookos jäädykkeenä ja jättäisin suosiolla pohjan pois. Siis täyte hetkeksi pakastimeen ja päälle graattiomenansiemeniä tai marjoja. Kokeilen ensi kerralla itse jälkkäriksi niin.



pohja:
1,5 dl manteleita
1 dl parapähkinöitä
1 dl taateleita
loraus agavesiirappia
ripaus laatusuolaa
n. 3 rkl vettä

täyte:
1 purkki kookosmaitoa ( käytä kookoskermavaahtoon kovettunut osa )
1 dl kookoshiutaleita
3 rkl agavesiirappia
2 tl lakritsijauhetta
1/2 sitruunan mehu
( 2 tl vaniljasokeria )

granaattiomenansiemeniä

Liota manteleita, pähkinöitä ja taateleita muutama tunti ennen pohjan valmistamista. Laita kaikki ainekset shakeriin ja surauta tasaiseksi massaksi. Painele massa leivinpaperilla vuoratun pienen irtopohjavuoan pohjalle ja laita se hetkeksi pakastimeen.

Valmista täyte. Nosta jääkaappikylmästä kookosmaidosta kovettunut osa kulhon pohjalle. Vatkaa se kuohkeaksi kookoskermavaahdoksi, lisää siirappi, vaniljasokeri, sitruunanmehu ja lakritsijauhe. Lakritsijauhetta kannattaa laittaa ensin 1 tl ja lisätä sitten maun mukaan.

Levitä täyte pohjan päälle ja laita noin tunniksi pakastimeen tai pariksi tunniksi jääkaappiin.
Koristele granaattiomenenansiemenillä.
Nauti hyvän kahvin kanssa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti