maanantai 1. marraskuuta 2010

Kanakeitto


Tänään on keittopäivä!

Kanakeitto terästettynä kookoksella toimii aina. Tälläkertaa en tosin halunnut keittoon liikaa kookosta, jotta keitosta ei tulisi niin voimakkaan makuista.
Aion syödä tätä soppaa pari päivää ja voin sitten halutessani lisätä siihen kookosmaitoa, jos tuntuu että kaipaan tuhdimpaa makua vaikka huomenna.

450 g kanan suikaleita ( maustamattomia )
1 tölkki kookosmaitoa
n. 3 dl kuumaa vettä
6 kpl pieniä tuoreita herkkusieniä
sokeriherneitä
kiinankaalia
1 prk vesikastanjoita
10 kirsikkatomaattia
tuoretta sitruunaruohoa
tuoretta inkivääriä
pala punaista chiliä
4-5 kpl kuivattuja limetin lehtiä
sitruunamehua
medium curry jauhetta
1 tl vihreää curry tahnaa


Paistoin kanasuikaleet ensin kattilan pohjalla kypsiksi. Lisäsin mausteet, currytahnan sekä herkkusienet. Seuraavaksi kattilaan pääsi kuuma vesi, kookosmaito ja inkivääri, chili sekä sitruunaruoho ja limetin lehdet. Kiehautin lientä hetken ja annoin maustua. Loput vihannekset heitin kattilaan juuri ennen syömistä, jotta ne eivät menneet liian pehmeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti