lauantai 25. kesäkuuta 2011

Suolaista ja makeaa





Piknik kori täyttyy parin viikon kuluttua Turussa rokatessa mm. näillä ihanilla letuilla.
Letut voi paistaa jo edellisenä päivänä, täytteet valmistuu hetkessä. Letturullat kannattaa kääriä voipaperiin ja halkaista kahtia.

Voi, niin ihanan nostalgista; voipaperit ja eväsretket!

Levylautasella soi tänään Elbow. Keikkaa odotellessa...

Suolaiset letut:

5 dl vettä
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl riisijauhoja
suolaa
2 rkl juoksevaa margariinia

Tonnikalatäyte:

1 prk tonnikalaa öljyssä
50 g Kolatun Verneri vuohenmaitojuustoa
1/2 dl Hellmann´s valkosipulimajoneesia
1 korkillinen Rajamäen väkiviinaetikkaa
tilliä
mustapippuria
suolaa

Feta-pinaattitäyte:

1 pussi pakastepinaattia
150g laktoositonta fetaa
2 sipulin vartta pieneksi hakattuna
maldon sitruunasuolaa
maldon suolaa
sitruunapippuria
mustapippuria
valkopippuria
kuivattua korianteria

Tomaatti-avokadotäyte:

1/2 avokado
3 keltaista tomaattia
2 sipulinvartta
kourallinen rucolaa
oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
suolaa

Makeat kookos-limoncello letut

4 dl kookosmaitoa
4 munaa
2 dl riisijauhoja
1 dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita
1/4 dl limoncello likööriä
ripaus suolaa

Banaani-mustikka täyte:

2 kypsää banaania
1/2 dl kookoshiutaleita
1/2 dl laktoositonta kermaa ( vaahdotettuna )
1 dl pakastemustikoita

Raparperi-mansikka täyte:

5 raparperin vartta
6 - 8 mansikkaa
1/2 dl ruokosokeria
loraus agave siirappia

2 kommenttia:

  1. Nam nam, nää oli kyllä ihan parhaat letut, voi syödä ilman täytteitäkin kun kookos maistuu niin hyvälle. Mun suosikkitäytteet olivat feta-pinaatti ja mansikka-raparperi. Tää resepti tulee niin mun käyttöön.

    VastaaPoista
  2. Terassivieraita tulossa iltaa istumaan. Näitä on pakko kokeilla! Näyttävät herkuilta ja varmasti maistuvat myös. Kiva kun voi valmistaa ajoissa, jää vain esillepano vieraiden tultua!

    VastaaPoista